Hasanbegović optužio Nacional za subverziju i manipulaciju s paraobavještajnim podacima

Hasanbegović optužio Nacional za subverziju i manipulaciju s paraobavještajnim podacima

Gostujući u večerašnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović kazao je kako je objavom lažnih fotografija ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića stvorena ‘društvena psihoza putem koje se treba provesti briselska direktiva koja ima za cilj uvođenje cenzure’, prenosi Večernji list.

– Imamo jedan politički tjednik koji nastupa s elementima subverzije, manipulacije, različitim obavještajnim i paraobavještajnim podacima i sada imamo slučaj da je do gospodina Jelinića došao materijal, za koji tvrdi da je uoči samog objavljivanja egzaktno ustanovio da je falsificiran. Ako je to tako, zašto ste to objavili? Koja je svrha objavljivanja nečega što je lažno. Pa boriti se protiv lažnih vijesti se može jedino njihovim neobjavljivanjem – rekao je on.

Hasanbegović nadalje tvrdi da je ovo sve poslužilo za stvaranje ozračja kako bi se prihvatio novi Zakon o suzbijanju lažnih vijesti, a zapravo uvela cenzura. Prema njegovom viđenju, sve dolazi iz Bruxellesa, tvrdi zastupnik Nezavisnih za Hrvatsku jer “tamošnja oligarhija više ne može manipulirati javnim mnijenjem”.

U emisiji je gostovao i glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić koji je rekao kako su oni objavili te fotografije jer je postojao ‘nedvojbeni javni interes’.