Hrvatski košarkaški savez priznao: Zubac i Šarić sudjelovali su u tučnjavi u noćnom klubu

Hrvatski košarkaški savez priznao: Zubac i Šarić sudjelovali su u tučnjavi u noćnom klubu

Hrvatski košarkaški savez je u ponedjeljak u priopćenju potvrdio da su hrvatski reprezentativci sudjelovali u incidentu u jednom atenskom noćnom klubu, gdje su bili nakon poraza u finalu kvalifikacijskog turnira za OI u Parizu, a navodi se da su bili “napadnuti verbalno i fizički” pa su bili prisiljeni braniti se.

Hrvatska reprezentacija je u nedjelju navečer u Pireju poražena od domaćina turnira sa 80-69, čime je Grčka izborila plasman na Olimpijske igre, javlja HRT.

U priopćenju se navodi da su igrači i vodstvo reprezentacije nakon finalne utakmice bili na zajedničkoj večeri, nakon koje je izbornik raspustio reprezentaciju, s obzirom na to da “nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača”.“Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara, navedeno je u kratkom priopćenju objavljenom na službenom mrežnom portalu Hrvatskog košarkaškog saveza. 

Na društvenim mrežama su objavljene fotografije na kojima se može raspoznati najboljeg hrvatskog igrača na ovom turniru centra Ivicu Zubca, a u objavama je bilo navedeno da su on, kapetan reprezentacije Dario Šarić te još nekoliko neimenovanih igrača sudjelovali u tučnjavi u jednom atenskom noćnom klubu.

Foto: Hina