Teleskop prvi otkriva identitet roditelja koji su teško ozlijedili svoje dijete: Ovo su Danijel i Mirela Dedić

Teleskop prvi otkriva identitet roditelja koji su teško ozlijedili svoje dijete: Ovo su Danijel i Mirela Dedić

Roditelji teško ozlijeđene djevojčice koja se bori za život u bolnici u Klaićevoj, uz opširnu obranu djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta, potvrdila je u subotu nakon ispitivanja županijska državna odvjetnica Mirela Šmital. Sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio im je tijekom poslijepodneva mjesec dana istražnog zatvora.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu završilo je ispitivanje roditelja, a Šmital je potvrdila da će prema sucu istrage ići s prijedlogom određivanja istražnog zatvora za oba roditelja, javlja N1.

Privođenje osumnjičenih roditelja

U ovom slučaju majka je prvooptužena i nju se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Oca državno odvjetništvo tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava.

Roditelji su danas u 14 sati bili privedeni kod suca istrage. Sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je mjesec dana istražnog zatvora roditeljima ozlijeđene djevojčice.

Ocu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjeca na svjedoke i ponavljanja djela. Potonje se ne odnosi na djecu, već je određeno zbog ranijih prijava za nasilje, naglasio je sudac. Majci je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Policija je roditelje teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške sinoć predala pritvorskom nadzorniku jer su, uz ostalo, utvrdili da je dijete zbog tjelesnog kažnjavanja zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu. Kako neslužbeno doznajemo iz pouzdanih izvora  riječ je  o Danijelu Dediću (27) i  Mireli Dedić (24). Policija je potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete.

Danijel Dedić
Danijel i Mirela Dedić

Aladrović: Rezultate stručnog nadzora očekujem u utorak

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović dao je danas izjavu vezanu uz rezultate upravnog nadzora Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, koje je ministarstvo pokrenulo u petak.

“Još jednom kao otac i ministar želim izraziti žaljenje i zaželiti brzi oporavak djevojčici. Mi kao ministrastvo smo reagirali još u četvrtak izdvajanjem ostale djece iz obitelji. Pokrenuli smo postupak i jučer je proveden upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Upravno vijeće je donijelo odluku o smijeni ravnatelja i imenovana je nova v.d. ravnateljice”, kazao je Aladrović.

Rezultate stručnog nadzora ministar očekuje u utorak.

“Mi smo u izmjene zakona o socijalnoj skrbi krenuli već ranije. Priznajem da imamo strukturne probleme, ali ćemo ih riješiti”, rekao je.

Foto: Facebook