Tragedija u Pragu: Na maturalcu poginuo učenik porečke srednje škole

Tragedija u Pragu: Na maturalcu poginuo učenik porečke srednje škole

Maturant porečke srednje škole, 17-godišnji mladić, smrtno je stradao na maturalnom putovanju u Pragu, potvrdio je to u subotu poslijepodne novinarima ravnatelj srednje škole “Mate Balote” iz Poreča Krešimir Bronić.

“Maturant naše srednje porečke škole nažalost je smrtno stradao na maturalnom putovanju u Pragu. Više od toga ne mogu govoriti jer još uvijek čekamo izvješće od strane tamošnje policije”, rekao je ravnatelj škole Krešimir Bronić.

Dodao je kako je policijski očevid obavljen, no što se točno dogodilo “škola će doznati tek nakon primitka službenog izvješća”.

“Kao ravnatelj škole osjećam se užasno loše. Nisam bio prisutan, odnosno nisam bio na tom putu. Izražavam najdublju sućut roditeljima i cijeloj obitelji u ime cijele škole i u svoje osobno ime. Jako sam pod stresom, svi smo u velikom šoku”, rekao je Bronić.

Inače, prema informaciji iz škole tragičan događaj dogodio se u noći s petka na subotu. Na maturalno putovanje otputovalo je 87 učenika, maturanata iz tri razreda, te četiri profesora. Na maturalno putovanje krenuli su u četvrtak. a trebali su ostati do nedjelje, no zbog cijele situacije koja je sve duboko potresla, već su u subotu krenuli za Poreč.

Iz istarske policije navode kako su upoznati s ovim događajem putem medija, ali kako nemaju nikakve pojedinosti jer se nesreća nije dogodila na području Istre.

Kako su Jutarnjem listu javili iz Vlade RH, trenutno traje očevid, a više informacija bit će poznato kad veleposlanstvo u Češkoj pošalje službeni izvještaj. Smrt učenika navodno je nesretni slučaj, odnosno došlo je do pada s visine.

Inače, na školskom putovanju su bili učenici opće i jezične gimnazije, treći i četvrti razredi.

Foto: Hina