Poznati koronaskeptik želi postati gradonačelnik Zagreba: ‘Glava gore, maska dolje’

Poznati koronaskeptik želi postati gradonačelnik Zagreba: ‘Glava gore, maska dolje’

I prije smrti Milana Bandića javilo se dosta zainteresiranih za dužnost gradonačelnika Zagreba, a u posljednjih 20 dana još je više kandidata.

U izbornu utrku odlučio je tako ući i imunolog Srećko Sladoljev, jedan od najglasnijih promicatelja teorije da je koronavirus u osnovi neopasan. Sladoljev je potpisao sporazum s Hrvatskom čistom strankom prava  i slabo poznatom Hrvatskom strankom građanskog otpora te postao njihov kandidat za gradonačelnika i nositelj izborne liste za Gradsku skupštinu, javlja Novi list. 

»Bitno je spomenuti da su potpisnici ovog sporazuma temelj i jezgra koalicije pod nazivom ‘Glava gore, maska dolje’ koju podupiru mnoge domoljubno-pravaške udruge, inicijative, ali i nekoliko braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te mnoga eminentna imena iz javnog i društvenog života«, ističe se u priopćenju na web stranici HČSP-a. O pojedinostima široke koalicije okupljene oko Sladoljeva će, najavljuju, izvijestiti naknadno, javlja

Na ovaj su način svi koronaskeptici u Zagrebu dobili autentičnog kandidata za gradonačelnika. Nekadašnji visokopozicionirani djelatnik Imunološkog zavoda, dobitnik nagrade Gonga za »pokazanu građansku hrabrost pri dosljednom poštovanju prava građana da budu informirani o pitanjima koja se tiču njihovog zdravlja«, prometnuo se tijekom 2020. u zvijezdu pokreta koji osporava reakciju države na COVID-19.

»Unatoč neslušljivom i negledljivom ponašanju struke koja iskače baš iz svake ‘paštete’, unatoč blokadi škola, kafića, prometnica, kazališta, sportskih borilišta, stavljanja u karantenu cijelih kontinenata i minucioznom praćenju zaliha papirnatnih maski, jasno je da se radi o uobičajeno neopasnoj epidemiji ‘gripi-sličnog’ virusa, koji uz blage simptome preboli 85 posto ljudi«, ustvrdio je Sladoljev početkom epidemije i od tog svog stava nije do danas odustao.