TRAGEDIJA: Preminula pretučena dvogodišnja djevojčica: Ovo su roditelji koji su ubili svoje dijete

TRAGEDIJA: Preminula pretučena dvogodišnja djevojčica: Ovo su roditelji koji su ubili svoje dijete

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške, koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, nažalost preminula je.

Iz bolnice u Klaićevoj poslano je priopćenje u kojem se obavještava javnost da je dvoipolgodišnja djevojčica, nažalost, preminula.

“S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru”, stoji u priopćenju, prenosi N1.

Podsjetimo, Teleskop je još jučer jedini otkrio imena roditelja koji su počinili teški zločin Riječ je Danijelu Dediću (27) i Mireli Dedić (24).

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo odredio je u subotu mjesec dana istražnog zatvora za roditelje djevojčice. Majci Mireli Dedić je istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, a ocu Danijelu Dediću zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer je već osuđivan za dugo kazneno djelo.

Majci se stavlja na teret da je udarala dijete neprimjerenom silom zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici. Njoj se na teret stavlja pet kaznenih djela, a ocu četiri.

U slučaju dvoipolgodišnje djevojčice sumnja je da je bila zlostavljanja od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece, izuzetih iz zajedničkog domaćinstva, sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Mediji su također pisali da je otac Danijel Dedić ima poriličan popis kaznenih djela.