Kako je HDZ-ovac otjerao američke “sotonističke” filmaše: Zapalio im set, prevario ministra i što još?

Kako je HDZ-ovac otjerao američke “sotonističke” filmaše: Zapalio im set,  prevario ministra i što još?

Iako je dogodovština, koju je župan ovih dana u Solinu živahno prepričavao ministrici turizma Nikolini Brnjac, zvučala baš kao da je on osobno dirigirao paležom, u nedjelju to demantira. Američka ekipa tada je prekinula snimanje visokobudžetnog horora i otišla.

Na pitanje je li ga kontaktirala policija, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban odgovara da – nije. A na pitanje je li on organizirao potpaljivanje seta za američki film, Boban odgovara: “Naravno da nisam sudjelovao, jer se radi o tome da je dan ranije nagoreno dvije daske. I meni to bio povod da odem u ministra”.

Pred lokalnim medijima u petak je prpošno i nasmijano pojasnio kako je otišao rano ujutro kod tadašnjeg ministra kulture Bože Biškupića u želji da ga nagovori da odlukom zabrani film. A dogovorio je, ispričao je, da mu na mobitel ekipa sa terena javlja o požaru, javlja Dnevnik.hr.

“Pred ministrom to inscenirao”, kazao je Boban. “Kroz razgovor s njim što se upravo događa. Uzeo mobitel i onako se javio, rekao: ‘ej ministre, dan ranije dogodilo se to nagoravanje'”, dodao je Boban.

Na pitanje znači li to da nije sudjelovao u paležu nego prevario ministra, odgovara: “Ne, nisam prevario nego rekao jer se i dogodilo dan ranije”.

Splitska policija u nedjelju je morala zaviriti duboko u svoj arhiv da se podsjeti što se to događalo krajem 2005. u Saloni.

Činjenica je da se snimao američki film, da to nekima nije odgovaralo, pa su umjesto dopisima potjerani požarom. U upravi Hrvatskog audiovizualnog centra kažu kako su šokirani izjavom župana ministrici. Potrebne scene za film na kraju su snimljene u Italiji.