Karolina Vidović Krišto pita Bačića: Gdje je sat od sedam tisuća eura koji ste dobili od državne tvrtke?

Karolina Vidović Krišto pita Bačića: Gdje je sat od sedam tisuća eura koji ste dobili od državne tvrtke?

Zastupnica Karolina Vidović Krišto prozvala je Bačića zbog sata od sedam tisuća eura koji mu je, navodno, poklonila državna tvrtka ACI Marina i upitala ga je li ta tvrtka mogla novac uplatiti u državni proračun.

“Vi ste na prozivku Milanovića o tom satu rekli da ste ga nekom donirali. Ovdje se postavlja pitanje vaše transparentnosti. Vi taj sat niste smjeli primiti, ako ste ga stvarno donirali, morali ste imati pisani trag… Transparentnost je ključni problem Hrvatske”, rekla je.

“Vi ste izrazito bliski s čovjekom koji vam je omogućio političku karijeru, Vladimirom Šeksom, vašim kumom… Kad bi Hrvatska imala transparentno pravosuđe, Hrvatska ne bi imala ovakvu divljačku korupciju. A upravo Šeks kontrolira pravosuđe preko vašeg drugog kuma, Šeparovića. Izjasnite se, zašto ste primali korupcionaške darove? Je li vam korupcija prihvatljiva?”, pitala je dalje.

Dodala je i da je smjena Nataša Tramišak potez očajnika te da je smijenjena jer je surađivala s europskim istražiteljima. “Njegovo javno podržavanje Gabrijele Žalac je skandal. Ona je mislila da se može krasti bez sankcija… Vrlo skoro dolazi vrijeme polaganja računa”, rekla je, piše N1.

SDP-ov Arsen Bauk pitao je Bačića tko će kome biti šef: On Medvedu ili Medved njemu? Dodao je i da bi bilo logično da Bačić sada smijeni Medveda, iako je Medved nešto više pozicioniran u stranačkoj hijerarhiji.

Mišel Jakšić kazao je kako Plenković voli potencirati riječ “stabilnost” te da će ovo što se sad događa pokazati kolika je stabilnost u vladajućoj većini, javlja Jutarnji list.

“Vidjeli smo stabilnost već kad partneri nisu znali tko će biti ministri. Najbolje tu stabilnost osjećaju oni koji su u kontejnerima na Baniji, najveći je uspjeh da su bar ti kontejneri stabilni”, rekao je Jakšić dodajući da smo kao država i društvo propustili sjajnu priliku tijekom obnove jer se “netko odlučio igrati politike”.

Foto: Hina