MARKO CIBOCI OTVORIO DUŠU: Tijekom života često se nisam slagao s mamom oko mnogo stvari i bili smo u mnogim nedaćama

MARKO  CIBOCI OTVORIO DUŠU: Tijekom života često se nisam slagao  s mamom oko mnogo stvari i bili smo u mnogim nedaćama

Marko Ciboci na glasu je kao najstroži član žirija showa “Ples sa zvijezdama”, ali on će za sebe reći da nije strog, nego realan. On je i vrhunski plesač s više od 800 osvojenih medalja, plesni pedagog i sudac, koreograf, magistar hortikulture…

Marko je aktivan i na Instagramu, na kojem ga prati više od 90 tisuća ljudi. A pratitelje je posebno raznježio jednom prošlogodišnjom objavom koju je posvetio svojoj – mami.

Mogao bih napisati milijun stvari, ali reći ću samo ovo: Sretan rođendan mom zmaju i želim ti ih još puno, napisao je ispod fotografije na kojoj mu mama pravi društvo na setu “Plesa sa zvijezdama”.

Uoči Majčina dana mama je bila tema i našeg razgovora s Markom, a prvo što smo pitali bilo je – zašto mama zmaj? Jedan takav nadimak sigurno je tu s razlogom, javlja Dnevnik.hr.

Pa razlog je jednostavan, žena je jednostavno Zmaj. Tijekom života uvijek se borila s raznim nedaćama, vrlo vjerojatno kao i mnogi, no, eto, još uvijek je živa i zdrava, s dva sina i tri unuka.

Tijekom života često se nismo slagali oko mnogo stvari i bili smo u mnogim nedaćama, no sve se to s godinama neutralizira jer smo zaključili da jabuka ne pada daleko od drveta i da su mlađe generacije puno ‘gore’, tvrdoglavije od prethodnih, rekao je iskreno i uz smiješak Marko.

Kada mu netko kaže riječ “mama”, prvo na što pomisli je osoba koja je podigla mlađe naraštaje s ljubavlju i odricanjem, a kada mora opisati baš svoju mamu, čini to kratko i jasno.

Moja majka je jedan tvrdoglavi Zmaj s dobrim i mekim srcem, kaže Marko, kojem, kada razmišlja o djetinjstvu i odrastanju uz mamu, prvo na pamet padaju trenuci u kojima ga je nosila jer je on bio prelijen za hodanje.

S obzirom na moju visinu i kilažu tada, vjerujte da joj nije bilo lagano, kaže kroz smijeh Marko, koji je sa svojih 196 centimetara visine službeno najviši plesač na svijetu.

I dok ga je u djetinjstvu nosila kada se njemu nije dalo hodati, danas je mama tu kao podrška u svakom trenutku, u onim lijepim i manje lijepim situacijama.

Podrška obitelji vrlo je važan faktor svakoj osobi, pa tako i u mojem slučaju. Uvijek je lijepo imati obitelj kraj sebe u svakoj situaciji, objašnjava Marko.


Još jedno pitanje na koje odgovara bez previše razmišljanja, kratko i jasno, jest ono o najboljem savjetu koji je dobio od mame, a on glasi: “Što te briga što susjedi pričaju.”

Ima i rečenicu koja ga je najviše živcirala dok je odrastao, a ona je glasila: “Rekla sam ti.”
Mnogi među nama složit će se s njim. Jer odrastati uz brižnu mamu znači odrastati i uz nekoga tko će nam ponekad ići na živce sa svojim savjetima, koji će se kasnije pokazati točnima. Marko je pak odrastajući bio i ostao svojeglav i jedan od onih koji vole učiti na svojim greškama.

Volim učiti na greškama koje sam osjetio na vlastitoj koži – jer ih čovjek tada najbolje shvati. Uvijek sam volio čuti mišljenje drugih, no to nije formiralo moju odluku, iskren je Marko, koji sa svojom mamom neće obilježiti Majčin dan na neki poseban način, a za to ima razlog s kojim se lako složiti.

Za mene bi Majčin dan trebao biti svaki dan u godini jer mi imamo Majku svih 365 dana, a ne samo na taj jedan komercijalni dan, i uz poštovanje prema tome, za nas nikada nije postojao komercijalni Majčin dan, već svih 365 dana u godini, kaže Marko, koji isto želi i svim drugim mamama, 365 dana u kojima slavimo što su tu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: MRAČNI MIŠA GROF ŽELI POTPUNO RAZVLASTITI NIKOLINU PIŠEK: Nakon smrti supruga počela sam dobivati napadaje panike

Foto: Društvene mreže