Doktorova dijagnoza afere u bolnici Sveti DuH”: Sumanuto je tvrditi da je netko izvlačio leševe i fotografirao ih

Doktorova dijagnoza afere u bolnici Sveti DuH”: Sumanuto je tvrditi da je netko izvlačio leševe i fotografirao ih

Trpimir Goluža, oporbeni zastupnik u Zagrebačkoj skupštini, gostovao je u Novom danu i komentirao snimke iz mrtvačnice u bolnici Sveti Duh u Zagrebu.

“Poznavajući način kako radi Gradska uprava Zagreba, njihovu izjavu da istražuju radi li se o inseciranoj snimci vidim kao PR pokušaj saniranja nastale štete. U ovakvoj situaciji kada je cijela država na nogama smatram nedopustivim da se javnosti ne obrati niti ravnateljica bolnice Sveti Duh niti gradonačelnik Zagreba. Konstrukciju da je netko izvlačio leševe i to fotografirao smatram sumanutom.

Čak i više sumanutom od ideje da bi netko to uistinu i napravio. Ova situacija ima klasični rukopis vladajućih u Zagrebu. Oni nemaju kompetentnih ljudi , no veći problem je što su isključivi i ideološki ostrašćeni. Njihova paranoja prelazi granicu morbidnosti“, rekao je Goluža.

Smatra i da u bolnici Sveti Duh postoji ozbiljna kriza međuljudskih odnosa, vlada nepovjerenje, kao i nema komunikacije među zaposlenicima.

Trpimir Goluža

“Najgore je to što se prelama preko ljudskih života. Ako imate bolnicu gdje na dehumanizirajući način postupate s mrtvim tijelima jasno je da postoji velik problem“, dodao je.

Poručio je da je najveća odgovornost na gradonačelniku i gradu Zagrebu.

“Grad Zagreb je osnivač i de facto vlasnik bolnice.  S pozicije grada imenuje se Upravno vijeće bolnice koje bira ravnatelja i upravu“, kazao je.

“Patologija je potkapicitiran odjel, sama činjenica da odjel vodi kolega koji je prije dvije godine trebao biti umirovljen dovoljno govori“, dodao je.

Goluža je otkrio i kako dobiva anonimne dopise sa Svetog Duha koji svjedoče o pogodovanju i korupciji na najvišim funkcijama.

Naslovnica: Gradonačelnik Tomislav Tomašević u društvu ravnateljice bolnice “Sveti Duh” Ane Marie Šimundić