Mediji neprofesionalno izvještavaju o incidentu u Splitu: Kao da žele umanjiti odgovornost sina šefa policije koji je zadao kobni udarac

Mediji neprofesionalno izvještavaju o incidentu u Splitu: Kao da žele umanjiti odgovornost sina šefa policije koji je zadao kobni udarac

Šef splitsko-dalmatinske policije Slobodan Marendić jučer je podnio neopozivu ostavku. Jedan od njegovih sinova sudjelovao je u premlaćivanju mladića ispred splitskog noćnog kluba. Pretučeni mladić je u kritičnom stanju te je s teškim ozljedama glave prebačen u bolnicu. Trenutno nema novih informacija o stanju ozlijeđenog 23 -godišnjaka. Liječnici su zabrinuti za njegovo stanje i dalje je kritično. Riječ je o višestrukim ozljedama, a najteže su ozljede glave zbog kojih liječnici ništa ne mogu prognozirati.

Mediji jako tendenciozno izvještavaju incidentu u Splitu u kojem je teško stradao 23-godišnji mladić. Podsjetimo, u incidentu je sudjelovao i sin dojučerašnjeg šefa splitske policije koji je nesretnom mladiću zadao koban udarac. Najprije su mediji tvrdili da je nesretni mladić udario kćer šefa policije, a onda je reagirao njegov maloljetni sin i isprebija provokatora. U najnovijim izvješćima došlo je do obrata i sada mediji izvješćuju da je sin šefa policije pretukao “krivog” mladića. Da je riječ o koordiniranoj akciji spašavanja bivšeg šefa policije i njegovog sina, vidi se i po tome što je veliki medijski prostor dobio branitelj maloljetnog sina šefa policije.

Reporter RTL televizie Rade Županović razgovarao je s Damirom Primorcem odvjetnikom osumnjičenog sina načelnika Marendića.

Riječ je o pet osumnjičenih jedan od njih je vaš branjenik je li upravo on zadao fatalan udarac nogom u glavu?

“Kada su u pitanju maloljetnici, istraga odnosno postupak je tajan tako da ne mogu puno govoriti osim što bi se pridružio željama roditelja maloljetnika i mog branjenika da se mladić koji se nalazi u bolnici što prije oporavi i vrati svakodnevnim aktivnostima. “

Zatekla nas je vijest o ostavci načelnika Marendića, vi ste to znali još od jučer kada je započela intenzivna istraga i provjera svih detalja koji su otkriveni putem videosnimki čini li vam se da ova istraga ide sporo?

“Sve se drži unutar zakonskih okvira, ali ja bih osobno bio sretniji da se to odvija još i brže jer je riječ o maloljetnim počiniteljima. Kada su u pitanju oni onda su postupanja u njihovim predmetima po zakonu dosta žurni.”

Kako će se vaš branjenik postaviti u kontekstu obrane?

“Moj branjenik je već iznio obranu, tako će nastaviti i kod suca za mladež. Očekuje se da će večeras biti predan pritvorskom nadzorniku. Hoće li biti ispitan večeras ili sutra ujutro to ćemo vidjeti. Obrana će biti aktivna.”

Foto: Hina