Mirjana Hrga o demografskoj politici: Use, nase i podase. Samci su gospodari svog vremena i financija. Nismo u istoj situaciji kao obitelji s djecom

Mirjana Hrga o demografskoj politici: Use, nase i podase. Samci su gospodari svog vremena i financija. Nismo u istoj situaciji kao obitelji s djecom

Novinarka i poduzetnica Mirjana Hrga komentirala je demografski politiku. Smatra da je obiteljim s djecom puno teže nego samcima i da bi takve obitelji trebale imati značajne porezne olakšice. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

Ne znam koliki je kod nas porez na samce, ali palo mi je to napamet dok sam danas promatrala goste u svom restoranu (vjerojatno pod dojmom aktualne rasprave o demografskoj politici).
Nije rijetkost, ali ne dolazi pretjerano često 1 osoba sama. Dakle, da je još i neoženjen, on bi po definiciji bio – samac. Gospodar svog vremena, prilika i neprilika, svojih financija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ANALIZA DRAŽENA ĆURIĆA: Plenković je sastavio neambicioznu Vladu. Nije doveo nijedno pravo osvježenje, ima samo dvije ministrice. On se priprema za odlazak ili kuje “pakleni plan”


Use, nase i podase. Smijem to reci jer i ja sam jedna od tih. OK, nisam samac jer sam udata, ali brak sam po sebi nije trošak. Štoviše. Dvoje ljudi koji se slažu, mogu napraviti čudo. Ali tu definiciju “samca” možda bi trebalo gledati kroz prizmu onih koji – imaju ili nemaju djecu. Nismo ni u približno sličnoj situaciji.
Bas danas je bilo dosta obitelji s dvoje, troje djece.

Samo da svakom uzmeš sok, 1 jelo, pa onda još muđ, žena… Da je i McDonald’s, treba imati taj novac. Kolike god bile porezne olakšice ili sto već…
Osim toga sto je financijski izazovnije, izazovnije je i organizacijski. Ne mozes se u potpunosti posvetiti poslu i samo stvarati karijeru jer doma imaš nešto puno važnije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Glavni urednik Teleskopa gostovao kod Ladišića: Plenković želi otići. Da ne planira odlazak, u Vladi bi sigurno imao više ministrica


Sve je dakle izazovnije. A društvo živi od onih koji stvaraju život. To je najvrjednije. Mislim da bi pravedna društva to trebala pravedno uzeti u obzir.
Makar išlo na moju štetu 😉