NAJNOVIJE INFORMACIJE: U avionu su bili bila tri učenika, instruktorica i pilot. A poznat je i uzrok nesreće

NAJNOVIJE INFORMACIJE: U avionu su bili bila tri učenika, instruktorica i pilot. A poznat je i uzrok nesreće

Danas popodne oko 16:30 sati je pao sportski zrakoplov Cessna 182 na šumskom području u blizini zagrebačkog aerodroma Lučko. Na teren su izašli vatrogasci, HGSS te Hitna pomoć, a avion je lociran oko 17:20 sati. Naime, četvero ljudi je preživjelo pad dok je jedna osoba preminula. Nesreću je prokomentirao i Dražen koji živi nedaleko od aerodroma.

“Išao sam se šišati prije sat vremena, vidio sam neki helikopter koji je kružio, no živimo u blizini Lučkog pa nisam mislio previše o tome. No kad su krenula vatrogasna vozila, već sam se zabrinuo. Užasno” kazao je Dražen koji živi u blizini,javlja Večernji list.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ŽENA HRABROST: Janja Mitić imala je tri operacije raka debelog crijeva, ide na kemoterapiju, boluje od epilepsije, ali ne želi da je okolina sažalijeva. Ona živi punim plućima

O nesreći su se oglasili iz policije i Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a te su izvijestili kako je područje nesreće kod Stupnika osigurano i da se unesrećenima ukazuje pomoć. Nedugo nakon pronalaska aviona je na mjesto nesreće stigao i premijer Andrej Plenković u pratnji ministra zdravstva Vilija Beroša i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Zrakoplov je pao s 300 metara visine, a radilo se o kvaru na motoru. U avionu su bila tri učenika, instruktorica i pilot. 

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje od izvora u Vladi, među putnicima Cessne bio je i jedan pripadnik Oružanih snaga RH. Riječ je o vojniku koji se privatno bavi padobranstvom, a on je među ozlijeđenima. 

Također poznato je da je u bolnicu u Dubravi došla ženska osoba u dobi od 68, u tijeku je obrada. Riječ je o instruktorici.

Na mjesto nesreće stigao je premijer Andrej Plenković u pratnji ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra zdravstva Vilija Beroša. “Došli smo ovdje na mjesto nesreće pada zrakoplova u kojem je bilo petero osoba, prema informacijama HGSS-a i policije, nažalost jedna osoba je preminula, a ostalima se ukazuje pomoć” izjavio je premijer te zahvalio na brzoj reakciji civilnoj zaštiti, vatrogascima, policiji i medicinskoj skrbi koji su došli na vrijeme, uključujući hitnu helikoptersku službu.