SKANDAL: Nikola Grmoja mora platiti deset tisuća kuna Petru Pripuzu: Žele me financijski iscrpiti i tako ušutkati

SKANDAL: Nikola Grmoja mora platiti deset tisuća kuna Petru Pripuzu: Žele me financijski iscrpiti i tako ušutkati

Nikola Grmoja komentirao je presudu po kojoj mora platiti deset tisuća kuna Petru Pripuzu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Pripuzova žalba na prvostupanjsku presudu kojom sam oslobođen na kraju je završila na sudu u Gospiću. I vidi čuda, sutkinja Milka Vraneš je djelomično preinačila presudu zbog čega ću Pripuzu na kraju ipak morati platiti gotovo 10 tisuća kn. U žalbi na oslobađajuću presudu Pripuz je preko odvjetnika Nobila tvrdio da sam “jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih opozicijskih političara, koji je stekao simpatije javnosti zbog bespoštedne borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala na najvišoj razini”.

Nobilo u žalbi tvrdi i da mi javnost vjeruje i da djelujem kao pošten političar. Sve su to razlozi zbog kojih su navodno moje riječi Pripuzu prouzročile velike duševne boli i nanijele mu štetu u javnosti. Ovakvom presudom je potvrđeno da moja riječ u Hrvatskoj više teži od optužnica DORH-a. Naime, DORH je protiv Pripuza podignuo više optužnica i trenutno se protiv njega vodi više sudskih procesa. Sve to Pripuzu nije nanijelo štetu i duševne boli koliko moja izjava na jednoj televiziji. Dok hrvatski sudovi na temelju optužnica DORH-a vode procese protiv Pripuza, hrvatsko pravosuđu istovremeno asistira Pripuzu kako bi se ušutkalo one koji imaju petlje boriti se protiv korupcije! Ali na krivog ste se namjerili, nemate me čime diskreditirati pa me idete tužbama financijski iscrpiti i tako ušutkati.

Ovo nije jedina tužba koju imam, a vjerojatno nije ni jedina koju ću izgubiti. Neće vam to proći, neću se dati ušutkati jer u ovoj zemlji netko treba govoriti! Dolazi vam kraj! I to brže nego što mislite! Hrvatska će biti slobodna jer postoje oni koji se za Hrvatsku slobodu od korupcije bore i koje se ne da kupiti niti ušutkati”, ističe Grmoja.

Prodsjetimo, Grmoja je gostujući u programu N1 televizije govorio kome je sve Most stao na žulj, a između ostalog spomenuo je i “otpadnu mafiju” pa je u tom kontekstu spomenuo i Petra Pripuza. Pripuzu se to nije nikako svidjelo, pa je Grmoju tužio i tražio naknadu za pretrpljene duševne boli, koje su “posljedica tuženikovih riječi”.

Foto: Hina