Književnica Vedrana Rudan se razvodi u 71. godini života, ali ne očajava: Već se zaljubila i najavila vjenčanje

Književnica Vedrana Rudan se razvodi u 71. godini života, ali ne očajava: Već se zaljubila i najavila vjenčanje

Da ljubav ne poznaje granice ni godine potvrdila je još jednom književnica, novinarka i blogerica, 71-godišnja Vedrana Rudan, koja je na svom blogu otkrila kako se nakon 30 godina braka razvela od Ljubiše Drageljevića i svoje pratitelje na društvenim mrežama zamolila za privatnost u narednom periodu.

Što je dovelo do razvoda, otkrila je sama Vedrana Rudan, koja je bez imalo uljepšavanja na blogu napisala: ‘Nela me jutros pitala zašto sam se nakon trideset godina sretnog braka odlučila za razvod. Sretan brak? Korona je pokazala tko mi je muž i u kakvoj ‘sreći’ živim. Skupa smo prvi put u životu provodili dvadeset i četiri sata dnevno, javlja Tportal.

Ja volim torbe. Drvene, plastične, kožnate, izrađene od slame, papira, stakla… Znam, torbe koštaju, ali život je jedan. Moj bivši muž misli da u našim godinama jedino ima smisla trošiti na preventivne preglede. Natjerao me na kolonoskopiju, srećom uz anesteziju. Ode sedam torbi. I? Doktor je rekao, dođite na kontrolu za deset godina. Gdje ću ja biti za deset godina?’

Pandemija je dovela do toga da napokon ‘progleda’ i shvati kako se njihovi interesi razlikuju, nakon čega je on odselio u kuću svojih pokojnih roditelja, a ona ostala živjeti u njihovoj.

No, nije Vedrana Rudan samo otkrila da se razvela, već i da je upoznala novog muškarca, s kojim je najavila i vjenčanje i to idućeg utorka.

‘On, mislim, moj budući muž, sasvim je drugi čovjek. Od mene je mlađi šesnaest godina, svi muškarci stariji od mene su ili pokojni ili nepokretni ili čekaju u privatnim ambulantama na termin za mijenjanje oba kuka. Lik je pun života. Veseli se nogometu, voli pojesti i popiti, ne voli pesto, voli mene. Zaljubili smo se u jednoj prekrasnoj prodavaonici u Ulici Matije Gupca. On je sebi kupovao ljubičaste cipele, ja sam gledala u ljubičastu torbu’, napisala je na blogu i otkrila kako su nakon toga otišli kod njega na piće, a ‘ostalo je povijest’.

Vjenčanje će, kako je rekla, biti u utorak u opatijskom parku pored crkve, a potom se osvrnula na zlobne komentare svojih prijateljica koje, kako kaže, tvrde da je to brak iz interesa. Vedrana Rudan odgovorila im je u svom stilu: ‘Bolji je brak iz interesa nego brak bez interesa. Ja imam pare i želim živjeti, on želi pare. I u meni i u njemu gori želja. Može li bolje? ‘Neće to na duge staze.’ Gadure! Znam. Sve ima rok trajanja. Ja ću rok koji mi je preostao pretvoriti u rokenrol.’