Nikola Kalinić nije naučio lekciju kada ga je izbornik Dalić prije šest godina poslao kući: I dalje je bahat i neotesan

Nikola Kalinić nije naučio lekciju kada ga je izbornik Dalić prije šest godina poslao kući: I dalje je bahat i neotesan

Hajduk je danas na Poljudu predstavio novog sportskog direktora kluba. Uprava na čelu s predsjednikom Ivanom Bilićem je povukla iznenađujući potez i na ovu važnu funkciju postavila svog dojučerašnjeg igrača Nikolu Kalinića.

Poznata je turbulentna prošlost u odnosu izbornika reprezentacije Zlatka Dalića i Kalinića. Godinama je Kalinić smatrao da je u reprezentaciji zakinut te da je trebao igrati više, a sve je kulminiralo na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji kada je Kalinić trebao u prvoj utakmici protiv Nigerije ući u igru, ali je on to odbio te ga je Dalić poslao kući, javlja Sport klub.

Dalić je prije šest godina u razgovoru za radiosarajevo.ba progovorio o Nikoli Kaliniću, ali i o svojoj budućnosti na klupi reprezentacije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Iskusni novinar, koji godinama izvještava iz Cannesa, stišava euforiju: Ovo je prava istina o nagradi koju je dobio Nebojša Slijepčević

Neću se mnogo vraćati na tu situaciju. Žao mi je zbog toga. Kazat ću vam samo, da sam sa svoje strane sve napravio da ne dođe do toga. Nisam ni sretan, ni ponosan zbog odluke da ga pošaljem kući s Mundijala. Tri puta sam mu dao šansu da se vrati. Zadnji put sam ga čekao cijeli dan, objasnio je svoj potez Dalić kada je Kalinića udaljio iz momčadi.

Nikola Kalinić

Posljednjih nekoliko dana spominje se i mogući odlazak Dalića s klupe reprezentacije te da je primio bogate ponude iz Arabije, ali i Kine.  

Ja u Arabiji imam rejting i ljudi znaju šta sam napravio. Jednog dana ću se vratiti. S Nogometnim savezom Hrvatske imam ugovor još dvije godine. Sada sam na vrhuncu i moram biti oprezan, zaključio je.

Nedavno je izbornik reprezentacije komentirao situaciju u Hajduku uz zaključak da treba igrati više juniora: “Šteta je što je Hajduku ovako završila sezona. Imali su sjajnu situaciju da su bili jesenski prvaci, euforija i na kraju opet završi ovako. Nisam puno upućen, ali da sam ja odlučivao ili vodio neku priču, ja bih nakon finala Lige prvaka mladih tih deset igrača stavio u prvu momčad. Najboljih. I bio bih s njima treći opet. Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu, budućnost… Hajduk će biti uvijek treći. Nakon tog finala moraš tih 7, 8 ili 10 igrača staviti u prvu, seniorsku ekipu.”

Na predstavljanju Kalinića kao sportskog direktora, novinari su ga pitali kako komentira tu izjavu Dalića, a on je odgovorio: “Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ako misli na budućnost neka on na Europskom prvenstvu stavi Baturinu umjesto Modrića.”