Ovakav istup nekog HDZ-ovca bio je nezamisliv prije samo tjedan dana: Župan otvoreno govori da je dobar s Brkićem

Ovakav istup nekog HDZ-ovca bio je nezamisliv prije samo tjedan dana: Župan otvoreno govori da je dobar s Brkićem

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić nakon svečane sjednice Osječko-baranjske županije komentirao je HDZ-ov izborni rezultat i njegove odnose s MIlijanom Brkićem.

Govoreći o izbornom rezultatu HDZ-a na proteklim izborima za Europski parlament, Anušić je kazao: “Ono što ja smatram i mislim da stvari treba staviti na stol, činjenice treba razumno, hladne glave pregledati, ocijeniti i donijeti nekakav zaključak”, javlja N1.

Upitan o svom odnosu s potpredsjednikom Sabora i drugim čovjekom HDZ-a Milijanom Brkićem, Anušić je rekao kako on s njime nema nikakvih problema. “Kada govorim o odnosima između mene i gospodina Brkića. Ja i Brkić smo ratni drugovi. Zajedno smo bili na određenim istim položajima, istim terenima, u istim ili sličnim postrojbama. I ja s Brkićem nemam nikakav problem. Ja i Brkić smo i dalje dobri”, ističe Anušić.

Govoreći o unutarstranačkim podjelama i unutarstranačkim preferencijama, Anušić je rekao kako on važe činjenice. “Činjenice su ovo što sam vam bio sada maloprije rekao. To su: je li Hrvatska krenula prema naprijed, jesmo li se okrenuli onim stvarima koje smo trebali već davno početi uređivati, sređivati i kreirati”, zaključuje Anušić.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina