Petrov napao Plenkovića i vladajuću većinu: Obrisali su pod s 400.000 potpisa za referendum

Petrov napao Plenkovića i vladajuću većinu: Obrisali su pod s 400.000 potpisa za referendum

Most je održao Nacionalni skup u Zagrebu i predstavio pet programskih stupova uoči izbora za Europski parlament. Gost RTL-a Danas bio je predsjednik Mosta i potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov koji je govorio o ambicijama svoje stranke na europskim izborima.

-Predstavili smo viziju kako mi vidimo Hrvatsku, gdje bi ona trebala biti, gdje ona mora biti i to je suverena, pravedna, poduzetna, zelena i Hrvatska za sve. Hrvatska jednakih šansi za sve. Ono što smo posebno naglasili jest da upravo na dan izbora građani mogu odlučiti što će biti s njihovom obitelji, što će biti s njihovom Hrvatskom. Ako ostanu u kući, ako ništa ne naprave taj dan, pa naravno da će biti isto, a mogu samo reći da vladajući baš i ne plaču zbog toga što danas mladi pune autobuse i odlaze. Isto kao što vladajuće nije briga za 400.000 ljudi koji su dali potpise da se izmijeni izborni zakon, da se ode na referendum. S tih 400.000 potpisa oni su prekjučer obrisali pod u Saboru kršeći Ustav i ustavni zakon, rekao je Božo Petrov. .

Najavilo je da će Most uskoro predstaviti  listu za Europski parlament koju će on predvoditi.

“Listu ćemo predstaviti vrlo skoro. Ono šo je bitno za listu reći jest da ćemo dati fokus na mlade. Smatramo zaista da su mladi ti koji trebaju nositi Hrvatsku prema boljoj budućnosti, za razliku od, rekao bih, istrošenih političara koji već 25 godina drže Hrvatsku u status quo poziciji”, rekao je Petrov.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina