Politička tajnica SDP-a: Kada propjeva jedan bivši ministar, Plenkoviću je gotov

Politička tajnica SDP-a: Kada propjeva jedan bivši ministar, Plenkoviću je gotov

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović gostovala je u N1 Studiju uživo gdje se osvrnula na ujedinjenju akciju oporbe.

Ističe da je i dosad bilo zajedničkih akcija oporobe, pa se osvrnula na reakciju javnosti. “Zanimljivo je da se u javnosti provlači teza da kad oporba radi ovakve akcije, onda kažu da zašto to čine, ionako HDZ drži čvrstu većinu u Saboru, a ako ne čini takve akcije, onda oporba ništa ne radi. Ako se cijela oporba ujedini, i lijeva i desna, onda nije prirodno da surađuju, ideološki su različiti, a ako pak nisu okupljeni onda ih se optužuje da im je važnija ideologija.”

Oporbeni saborski zastupnici u utorak su sazvali zajedničku sjednicu u Saboru na kojoj će dogovoriti zajedničko djelovanje vezano uz aktualnu aferu u Ini.

“Uspjeli smo u svom naumu da javno raspravljamo o nikad viđenoj pljački u Ini u režiji HDZ-a, iako Jandroković nije htio sazvati izvanrednu sjednicu Sabora. Za njega to nije izvanredan događaj. Čak ih i razumijem, HDZ-ovcima ovakvi događaji nisu izvanredni, oni su možda i na puno više navikli”, istaknula je Ahmetović.

“Bit ću vrlo zadovoljna da me Plenković smatra šušom”

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručuje da imaju nultu stopu tolerancije na korupciju, da je riječ o pojedincima i da su ovakvi događaji dokaz da pravna država funkcionira.

“Što drugo možete očekivati od Andreja Plenkovića i njegovog HDZ-a? Kad se dogode takve stvari, onda ne ostaje ništa drugo nego širiti propagandu. Toliko izlizano da je sad kreativniji, da nas koji ukazujemo na razmjere pljačke naziva šušama. Činjenica je da je Sanader mala beba za Plenkovića i to pokazuje i ova pljačka”, rekla je Ahmetović pa dodala:

“Bit ću vrlo zadovoljna da me Plenković smatra šušom koja će mu prišiti i pljačku Ine i drugih javnih poduzeća, a tu ću posebno napomenuti i HEP, Hrvatske šume, Hrvatske vode, a za sve to postoje jasni dokazi.”

Ahmetović dodaje da “HDZ na sve pozicije u državi s koje se može imati pristup javnom novcu postavio isključivo članove HDZ-a”.

“Filipović sam sebe demantira”

Također navodi da je predvidjela da su “tadašnji ministar Ćorić i Plenković u službi provođenja energetske strategije Mađarske”. Osvrnula se i na aktualnog ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Flipovića.

“Filipović je svojih pet mjeseci u Nadzornom odboru Ine predstavljao kao ključnu referencu za postati ministrom, a onda se ograđuje da ništa nije znao oko pljačke, a njegova stručnost se i veže uz funkcioniranje nadzornog odbora i suradnju s revizijom. Danas sam sebe demantira”, kazala je, dodajući da je Filipović “nedovoljno kapacitiran da vodi taj resor”.

Kaže da bi bilo zanimljivo čuti što o svemu ima za reći Ćorić. “Kad on propjeva, onda je Andrej Plenković bivši. Vjerujem da je i njegova pozicija vice guvernera zaslužena ne jer je činio dobro građanima nego jer je činio svako dobro Andreju Plenkoviću.”

Foto: Hina