Ivan Penava nikad otvoreniji: Hrvatskom vladaju kumovi i prijatelji Andreja Plenkovića i Marija Kapulice. Evo gdje su ih smjestili

Ivan Penava nikad otvoreniji: Hrvatskom vladaju kumovi i prijatelji Andreja Plenkovića i Marija Kapulice. Evo gdje su ih smjestili

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava danas je na zajedničkoj sjednici svih oporbenih klubova u Hrvatskome saboru pozvao DORH da poništi prodaju INA-e Mađarima, a Hrvate da se u subotu priključe prosvjedu.

”Trenutak u kojem se Hrvatska nalazi je rijedak i jedinstven. Ili ćemo se skupiti i reagirati te maknuti ovu opasnost koja se nadvila nad Hrvatskom, a koja će nas sve povući na dno, ili se prepustiti letargiji za koju bi vladajući htjeli da vlada. Okupila nas je afera čiji su razmjeri nevjerojatni – govorimo o milijardama kuna, o činjenici da je na račun jednog umirovljenika leglo 500 milijuna kuna”, uvodno je poručio Penava, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Time je svakome umirovljeniku izvučeno tisuću kuna iz džepa, svakom novorođenom djetetu u Hrvatskoj izvučeno je 27.000 kuna te je na taj način ugrožena budućnost sve novorođene djece. Hrvatska vojska mogla je, tvrdi, raspolagati s dva najnovija borbena aviona.Penava je naglasio kako tome treba dodati i afere Softver i Janaf te kako je u aferi Janaf poseban simbol automat za brojanje novca, jer, dodao je, kad kradete toliko milijuna i milijardi da niste u stanju prebrojati što ste ukrali, morate imati brojače koji će vam to reći.

Ivan Penava

”Kradu milijarde, a ni državni ispit nisu u stanju položiti bez protekcije!”

”Ne volim osobne konotacije, ali moram ići u njih kako bi razotkrili i objasnili i onima najtvrdokornijima koji ne vjeruju da vrh HDZ-a ima veze s tim. Stoga moram početi malo baratati imenima. Primjer nepotizma i rodbinske povezanosti političkih elita samo na primjeru Janafa ide ovako: Dragan Kovačević, kojega je Plenković postavio na čelno mjesto Janafa, pohrani 1,2 milijuna kuna u raznim valutama protuzakonito stečenog novca kod Gorana Puklina, muža Mirele Alerić Puklin, zamjenice glavne tužiteljice u zagrebačkom Županijskom odvjetništvu. To nije sve – Puklin je istodobno kum istaknutog HDZ-ovca Marija Kapulice, savjetnika Andreja Plenkovića”, rekao je.

Penava je podsjetio i kako je na mjesto šefa marketinga u Hrvatskoj lutriji postavljen Domagoj Alerić, rođeni brat  Mirele Alerić Puklin. Dodao je i kako je u aferi Vjetroelektrane, osim milijardi kuna na koje je stavljen fokus, izvan domašaja ostalo jedno puno opasnije moralno posrnuće – ministri, pomoćnici ministara, državni tajnici, vozači ministara, načelnik Policijske akademije i ravnatelj Carinske uprave sređivali su polaganje državnih ispita za svoju braću i sestre, kumove.

”Vrh ove države, creme de la creme, trebao je protekcije i veze jer im ova država samo za to služi. Čak ni državni ispit nisu bili u stanju položiti! U aferi INA-e odjednom nitko nikoga ne zna i svi peru ruke. Gospodin Šurjak, samo u ovoj aferi težak 68,9 milijuna kuna, naravno, kum je Krunoslava Katičića, glavnog tajnika HDZ-a i Plenkovićeve desne ruke. Treba li govoriti da je Plenković tijekom studija na Pravnom fakultetu usko surađivao s Šurjakom, dok je jedan bio predsjednik, a drugi dopredsjednik hrvatske podružnice Europske udruge studenata?”, naglasio je Penava.

”Gospodo iz DORH-a, izvolite poništiti prodaju INA-e jer je protivna hrvatskom Ustavu!”

Penava je upozorio i da je brat premijerove supruge drugi čovjek Zračne luke Dubrovnik, sestrična predsjednika Vlade je voditeljica Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, vjenčani kum je imenovan za veleposlanika u Velikoj Britaniji, dok je Plenkovićev bratić Josip Makjanić pravomoćno osuđen zbog primanja 3.000 eura mita kao građevinski inspektor te je zaposlen u Hrvatskim cestama. 

”Vrhovni sud RH je u srpnju 2021. potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zagrebu Sanaderu i Hernadiju. U točki 75. presude Vrhovni sud je utvrdio da nije sporno da se ovdje radi o korupciji koja predstavlja izrazitu opasnost za temeljne vrijednosti na kojima počiva Hrvatska. Gospodo iz DORH-a, izvolite poništiti ugovor jer je protivan hrvatskom Ustavu! Ako se utvrdi da je ugovor ništetan, tada se smatra kao da nije ni sklopljen, a sve se mora vratiti u vrijeme prije njegovog sklapanja. Izvolite postupiti po zakonima ove države i vratiti INA-u tamo gdje pripada – u matičnu zemlju”, poručio je.

”Građani, priključite se prosvjedu i pokažite Plenkovićevoj Vladi da joj je mjesto iza rešetaka!”

Penava je podsjetio kako je treći mandat zaredom gradonačelnik Vukovara te kako nitko od njegovih kumova i obitelji nije zaposlen u nikakvoj gradskoj tvrtki niti na pročelničkom mjestu, i da je čak i njegov sin, koji ima pravo na stipendiju jer je dobivaju svi studenti u Vukovaru, na Penavinu zamolbu povukao zahtjev i odustao od stipendije.

”Mene i sve poštene ljude u ovoj zemlji ovakav sustav i ovakvi tipovi, na čelu s Plenkovićem, prave glupanima. Mi, gospodo, nismo glupani, ali znamo osjetiti kad je trulo, a znamo što se radi s trulim organima koje zahvati gangrena – njih se ukloni. Stoga pozivam sve da se priključe prosvjedu u subotu i jasno pokažu Vladi Andreja Plenkovića da im je mjesto u prošlosti i iza rešetaka!”, zaključio je predsjednik Domovinskog pokreta.