Poljak “sasjekao” hrvatskog trenera: Jako neugodan tip, a imao je i zloban osmijeh. Riječ moron uopće nije prejaka riječ

Poljak “sasjekao” hrvatskog trenera: Jako neugodan tip, a imao je i zloban osmijeh. Riječ moron uopće nije prejaka riječ

Bivši poljski reprezentativac Radoslav Kalužnji dao je intervju za portal przegladsportowy.onet.pl, a u njemu se prisjetio svojeg bivšeg suigrača Brune Akrapovića kojeg je hrvatska javnost upoznala kada je kao trener vodio RNK Split u HNL-u.

Kalužnji je s Aktapovićem igrao u Energie Cottbusu, a za bivšeg reprezentativca BiH nema riječi hvale. Posebno mu zamjera agresivnost, a nazvao ga je i moronom, javljaju Sportske novosti.

– Bio je jako neugodan tip. Čak i na treningu, kada je išao u šesnaesterac, u krugu od pet metara nije bilo nikoga. Tornado. Riječ moron uopće nije prejaka kada uzmemo u obzir što je sve radio. Znao je stati na nečiju nogu i namjerno u nju zavrnuti krampone. Pri tome mu je bilo svejedno radi li to tijekom utakmice ili nama na treningu. Znate li koliko boli kad dobijete takav žig? – rekao je Poljak pa nastavio:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Novinarka koja je izložena napadima zbog svog stava: Dajte im da kolju. I neka umjesto Plenkija pozovu Orbana s kartom Velike Mađarske

– Akrapović bi došao, zagadio zrak stajanjem u blizini i otišao sa zlobnim osmjehom. Pljunuo me i uštipnuo za bokove. Ponavljam, za njega nije bilo razlike između utakmice i treninga, između protivnika i njegove ekipe. Ako mu je naređeno da nekoga čuva, koristio je najprimitivnije metode. Stvarno je imao problema s glavom, s emocijama. Čak i za vrijeme obične partije karata bi se izbezumio i mogao uništiti pola sobe. Kad je jednom razbio televizor u svojoj sobi, trenera je pokušao uvjeriti da je to napravio dok je mjesečario – otkrio je Kalužnji.

Bruno Akrapović rođen je u Zenici 1967. godine. Akrapović je, osim RNK Splita, vodio i Lokomotiv Plovdiv, CSKA Sofiju i Al-Wehdu. U igračkoj karijeri je nastupao i za Wolfsburg i Mainz, a za BiH je upisao 14 nastupa.

Foto: Hina