Novinarka koja je izložena napadima zbog svog stava: Dajte im da kolju. I neka umjesto Plenkija pozovu Orbana s kartom Velike Mađarske

Novinarka koja je izložena napadima zbog svog stava: Dajte im da kolju. I neka umjesto Plenkija pozovu Orbana s kartom Velike Mađarske

Ponovno se oglasila novinarka Vesna Kljajić koja je jučer u svom jako čitanom postu kritizirala vođe “seljačke bune” u Slavoniji. I dalje tvrdi da je svinjokolja jako okrutna prema životinjama i da u njoj nema neke posebne tradicije koju treba čuvati. Objavu Vesne Kljajić prenosimo u cijelosti.

“Vidim da je zaživjeo novi društveni običaj u Hrvata: osuda svakoga tko ne źeli prisustvovati svečanosti svinjokolje ili tko zna kako taj uzvišeni običaj izgleda pa ga opiše onakav kakav taj događaj jeste- bez imalo romantike.

Dakle,ja bih doista voljela da neka od naših televizija pošalje tv ekipu i reportažna kola i da se taj svečani događaj prenosi direktno. Mene napadaju da nije istina da pet šest pijanih likova natežu sirotog papkara koji skiči,bez imalo poštovanja prema onome što Pokrovac i kompanija nazivaju ” tradicijom”!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poljak “sasjekao” hrvatskog trenera: Jako neugodan tip, a imao je i zloban osmijeh. Riječ moron uopće nije prejaka riječ

Pa onda sam čin izvlačenja i usmrćivanja nezahvalnog papkara – bilo strujom,bilo metkom,bilo udarnom iglom bilo nožinom. Pa onaj predivni prizor kad papkaru probiju lubanju pa mu krv procuri na nos! Neopisivo! A još neopisivije je ako papkara na usmrte odmah,nego isti pokuša pobjeći!

Pa,ako ima više papkara ponosnih žrtvi,od kojih se mnogi uplaše kad vide što se dogodilo s jednim od njih!

Pa onda neopisivu scenu puštanja krvi ” ‘Oš ‘vatat krv za krvavice?”

I da ne opisujem dalje. Dajte nam izravni prijenos te ” tradicije” pa da se divimo. Mogu se čak organizirati i turističke ture- da se da gostima da drže rep dok papkara kolju,što se dodatno plaća.

Naše društvo za zaštitu životinja ne reagira,što znači da nema prepreke da se ovaj tradicionalni običaj uključi i u turističku ponudu i u obrazovni školski program. Može se čak proglasiti i ” Dan tradicionalnog klanja” jer se sad lome koplja je li to 29.11. ili neki drugi datum.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Ja vjerujem u Boga, Isusa Krista. A ovo su mrzitelji Katoličke crkve i hrvatskog

Dajte im da kolju! Ne znam samo kako je Unesco napravio tako opasan previd pa nije ovaj običaj zaštitio kao tradicijsko i kulturno dobro,s obzirom na ono što se prigodom tog tradicionalnog obreda može čuti!

Kako je Plenki izjavio da neće doći na takvu svečanost, onda počasni gost može biti Orban, s kartom Velike Mađarske na šalu”, ističe Vesna Kljajić.

Novinarka Vesna Kljajić

Podsjetimo, Vesna Kljajić je jučer komentirala “ustanak seljaka” u Slavoniji nakon čega je bila izvrgnuta napadima. Naglasila je da seljaci traže kruha preko pogače i da ovu situaciju koriste kako bi “izmuzli” državu do krajnjih granica.

“Ako sam za nešto kompetentna,onda sam za svinjogojstvo,jer osim srednje veterinarske i faksa, imam dugogodišnje iskustvo uzgoja svinja,jer se moja obitelj bavila i tovom i proizvodnjom prasadi.
I tako ja gledam ove pohlepne seljačine koji su već debelo obeštećeni za eutanizirane svinje, pa onda palamude da će izgubiti na težini svinja većoj od 130 kila što je prva klasa. Pa im Vlada ponudila obeštećenje. Pa su onda palamudili o svojoj tradiciji prerade mesa. Pa im Vlada ponudila i 600 i slovima : šeststotina eura za svinjske polovice koje bi kupili i preradili ih ,e da ne bi tradicija umrla.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Liberal koji je razotkrio Tomaševićevo pogodovanje Tedeschiju: Sukob interesa je više nego vidljiv

Ali,ne! Sve to njima nije ništa jer oni žele – da kolju! Eto,dajte im da pet šest pijanih manijaka mrcvari jadnog papkara ,dok selom odjekuju skiknjava i samrtni hropac,dok krv curi po dvorištu,pa ispod kapije na ulicu.
I da onda,tko što je red, zaraženo meso prodaju. Dajte im i da prikolju i svinjče koje već pada zaraženo kugom. Da se ne baci toliko meso.Pa im dajte da sve to snimaju na mobitel i dive se svom umijeću.
Gospodo seljaci- pa koliko je vama dosta? Dobili ste novce za svinje,pa vam još treba i 600 eura za svinjske polutke,pa vam ni to nije dosta.

Evo,za 600 eura može se kupiti 170 kila svinjskih polovica, koje kad se prerade u šunke,plećke,kobasice,suhu slaninu itd vrijede minimalno 1500 eura. Vi ćete,dakle, profitirati.
A gdje je svinjska polutka radnicima koji rade za minimalce? Umirovljenicima ? Roditeljima s više djece? Seoskoj sirotinji koja ne živi na poticajima i traktorima od 100000 eura? Pa vi bi ste sirotinji oderali kožu s leđa za kantu masti!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Možete li zamisliti ovu situaciju. Novinar Jutarnjeg lista ima informaciju da Vujnovac uplaćuje novac na Plenkovićev tajni račun

Samo sjedite uz svoje skupe traktore,jedete i pijete uz gostujuće političare koji u životu ni hrčka nisu odgojili i mislite kako ćete se uz njih uzverati i na vlast, pa svakoga tko vas prozre nazivate izdajnikom.
Nisam ganuta vašim ” teškim položajem” jer ste obični politički manipulatori. Samo- zaboravljate jednu notornu istinu: politika možda jeste kurva,ali nije svako kurvanje politika”, ističe novinarka Vesna Kljajić.

Objava Vesne Kljajić izazvala je veliki interes na društvenim mrežama. Dobila je potporu i od novinarke Andree Latinović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hrvatska i Hrvati nisu imali sreće: Izvukli smo tešku skupinu, a navijači će morati putovati do Sjevernog mora. Ništa od Münchena i Stuttgarta

“Kao vegetarijanka cijeli život, meni je to stravično klanje van pameti i nezamislivo. Pokušavam razmišljati i da nisam to, opet mi je taj barbarski čin stravičan. Užasavajući. Točno si to tako i opisala, to jezivo klanje po selima. Veseli me ako nikada više toga ne bude. Ima i drugih načina za one koji vole meso. Bravo, Vesna”, ističe Andrea Latinović.

Foto: Hina