Pronađeno tijelo u Dunavu: Policija je već kontaktirala Nenada Periša

Pronađeno tijelo u Dunavu: Policija je već kontaktirala Nenada Periša

Iz Dunava kod Kostolca jučer je izvučeno tijelo u fazi raspadanja, a za koje se najprije pretpostavljalo da bi mogao biti nestali Matija Periš.

Tijelo je pronašao ribar koji je pecao u blizini, a prema svjedočenju ribara, ali i Nenada Periša, nije riječ o nestalom Mateju Perišu, piše Informer. Ključni detalji već razmatrani u potrazi za nestalim Perišem ne poklapaju se s pronađenim ostacima.

Naime, ono što pobija tezu da se radi o Mateju je da je tijelo pronađeno u poodmakloj fazi raspadanja, što znači da se u vodi nalazi bar šest mjeseci. Dok je Matej Periš nestao u noći između 30. i 31. prosinca, javlja Kurir.

Također, tenisica pronađena na tijelu ne odgovara opisu onih tenisica koje je nosio Matej u noći nestanka, što je i potvrdio Nenad Periš. Jer, prema informacijama Kurira, na tijelu nađenom kod Kostolca su crne tenisice.

-Policija me u petak nazvala i tražila da im potvrdim je li Matej imao bijele ili plave tenisice. Imao je bijele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im poslao fotografiju tenisica kakve je imao i Matej, jer ja imam iste takve. On je nosio broj 44/45 zavisno od modela, a ja nosim broj veće. Pitali su me to zato što su tijekom potrage našli plave tenisice – rekao je Nenad Periš.

Na pronađenom tijelu donji dio odjeće se raspao zbog dugog stajanja u vodi, a vidljivi su ostaci donjeg veša na kojem piše “underware”, svjedoči ribar i dodaje da je nesretni čovjek vjerojatno izuzetno dugo bio u vodi, pa je pronađen dio trupa.

Stručnjaci su objasnili da nakon toliko dugog stajanja u vodi riječne ribe “napadaju” tijelo, što dovodi do toga da je neprepoznatljivo. Dežurni tužittelj naložio je obdukciju ostataka tijela, kako bi se obavila identifikacija i, eventualno, utvrdio uzrok smrti.