Poznati glazbeni kritičar: Vatreni i okupljeni narod nisu zaslužili ovakvu torturu s očajnim voditeljima i Jurom Stublićem

Poznati glazbeni kritičar: Vatreni  i okupljeni narod nisu zaslužili ovakvu torturu s očajnim voditeljima i Jurom Stublićem

Hrvoje Horvat, poznati novinar i glazbeni kritičar, komentirao je program dočeka Vatrenih u Zagrebu.

“Lošu glazbu treba ukinuti u ovakvim prilikama. A i “scenariste”. Ako je netko slučajno, ili ipak namjerno, uzeo neki honorar za scenarij sinoćnjeg dočeka nogometaša, trebao bi ga vratiti. A i bilo bi dobro znati koliki je taj honorar. Ono što znam je da je Daleka obala nastupila besplatno, samo za troškove puta članova do Zg, vjerojatno i još neki, ali iskreno “sumljam” za “redatelja” Joška Lokasa, voditelje i Juru Stublića, jer znam koliko puno traži za ovakve nastupe, pogotovo ako su na televiziji.

A i da je besplatno, nema smisla, stisnuti prekid prijenosa čim su izašli na binu, jer to nije ni za šaljivi kućni video. Svaka čast Dalekoj obali, ali opet se postavlja pitanje, ako je potrošeno 2 milijuna kuna za doček, zašto i glazbenici ne bi bili plaćeni? Barem ovi koji znaju svirati i pjevati poput njih, a ovim drugim “zvijezdama” crveni karton.

Brončani iz Katara, a ni gledatelji, nisu zaslužili ovakvu torturu na Trgu s očajnim voditeljima i Stublićem, nisu imali sreće u produžetcima dočeka, tek su ih na Trgu dočekali faulovi bespotrebne dernjave voditelja koje niti pas kod kuće ne bi poslušao, a kamoli publika da krene pjevati sa njima. Bio je to neukus jeftinog populizma, nedostatka sadržaja i razmišljanja da se najbanalnijim voditeljskim spontanim glupostima i lošom glazbom treba dočekati nogometnu reprezentaciju.

Nema to veze s njima jer su sve izdržali, pa i to nemuzikalno jodlanje u uho i iz zvučnika kraj kojih su stajali, promjenu temperature od tridesetak stupnjeva, sporu vožnju busom i na autobusu kroz špalir od tisuća ljudi koji su im došli čestitati i smrzavali se zajedno sa njima, da bi onda nadrapali na pozornici na Trgu”, ističe Hrvoje Horvat.

Foto: Hina