Bivši glavni urednik Sportskih novosti ogorčen: Dijabolični Collina poslao nam je svoje Talijane od povjerenja. Zašto zli Mateo Beusan hvali “hrvatskg krvnika”

Bivši glavni urednik Sportskih novosti ogorčen: Dijabolični Collina poslao nam je svoje Talijane od povjerenja. Zašto zli Mateo Beusan hvali “hrvatskg krvnika”

Poznati sportski novinar Mario Zorko, bivši glavni urednik Sportskih novosti i dugogodišnji urednik u Večernjem listu, komentirao je jučerašnju utakmicu koju je Hrvatska izgubila od Argentine. Posebno se osvrnuo na suđenje i upozorio na to tko je odlučio da utakmicu sudi talijanski sudac Orsato. Kritizirao je i Matea Beusana, bivše HTV-ovo Oko sokolovo.

“Nisam se usudio coprati uoči tekme, međutim…

FiFAica nas je namazala i pripremila za odstrel! Zašto je dijabolični Collina poslao svoje Talijane od povjerenja i na teren i u VAR sobu – šepavi Orsato pred sudačkom penzijom i “najbolji VAR sudac na svijetu” Irrati, kako mu tepa zli Beusan!?Slučajno, isti taj Irrati bio je VAR sudac u finalu SP-a 2018. i uporno je pozivao Argentinca Pitanu da protiv Hrvatske dosudi nepostojeći penal za Francuze!?

Tko je jedan od najizdašnijih sponzora FIFA-e? S čijom se loptom igra Svjetsko prvenstvo? Čiju opremu nose suci? Čije dresove nosi Argentina? Tko je Adidasov glavni maneken u svijetu? Čiji najprodavaniji model kopački nosi naziv Messi?A Messi je i premium model vlasnika PSG-a – katarskih šeika. Teško im je palo već izbacivanje Neymara.

Zbog čega je Portugalac Pepe nakon što im je sudilo pet argentinskih sudaca protiv Maroka rekao: “Kladim se da će Argentina i Messi biti prvaci”!

Collina i talijanski suci od Talijana Infantina dobili su zadatak odraditi posao. Objektivno, pucali bi si u nogu dopustiti Hrvatskoj dvaput zaredom igrati u finalu! Previše remetimo hijerarhiju. I tako HNS-u moraju isplatiti 24 ili 26 milijuna eura! Ne igramo baš najčarobniji nogomet na svijetu da nam je finale suđeno, a da Messi i glavni sponzori ostanu suhi….

Mala neugoda za Francuze ako odrade Maroko i uđu u finale – igraju u konkurentskoj opremi kao i Hrvatska. Nije to ništa novo u FIFAinoj režiji – 2002. godine moćni Brazil predvođen maestralnim Ronaldom bio je svjetski prvak u Japanu, ali za najboljeg igrača SP-a izabran je sponzorski, pardon njemački golman Oliver Kahn”; ističe Zorko.

Poraz Hrvatske komentirao je i Thomas Bauer, poznati marketinčki stučnjak i odličan poznavatelj nogometa.

“Da jedna mala, malobrojna, relativno siromašna nacija s nepostojećom infrastrukturom i ultraniskim ulaganjem u sport, igra 3 polufinala Svjetskog prvenstva u 25 godina koliko na njima sudjeluje, to je jedna od najjačih, ako ne i najjača sportska priča kraja 20. i početka 21. stoljeća.

Niti jedan drugi sport ne može se ni blizu usporedit s nogometom. Niti jedno drugo natjecanje sa Svjetskim prvenstvom. Niti jedan drugi uspjeh u tom razdoblju s hrvatskim. Nogomet se igra baš svugdje, popularnost nogometa je nevjerojatna, a na dobrom dijelu planeta to je i neka paralelna ili čak jedina religija.

Nogomet objašnjava svijet, započinje i završava ratove, gradi i ruši mostove, snažno je ekonomsko i diplomatsko oružje.Nogomet je i prepun prljavštine, kriminala i zločestih i iskompleksiranih ljudi. Kao i svaka djelatnost u kojoj se vrti masu love. U toj križaljci mali, nemoćni i siromašni nekad izvuku deblji kraj.

Ali ako se daju uvući u tu spiralu zla i ako se previše opterećuju time, to će im na kraju samo odmoći. Zato idemo dalje, nema predaje”, ističe Bauer

Foto: Hina