Preminula novinarka HRT-a: Imala je samo 53 godine

Preminula novinarka HRT-a: Imala je samo 53 godine

Nakon kratke i teške bolesti u 53. godini preminula je naša draga kolegica, novinarka HRT-ova centra u Zadru Žana Morović Rudić.

Bila je najprepoznatljivija po svojim slikovitim javljanjima uživo, neodoljiva osmijeha i vedrine, a prije svega – profesionalka u svom poslu, javlja HRT.

Na HRT-u je od 2003., najprije na Radio Zadru, a zatim i na televiziji. Detalje o posljednjem ispraćaju obitelj će objaviti naknadno.

Od nje su se emotivno oprostile kolege s portala 075.info.

“Na trenutke smo mislili da to nije istina, da je nesporazum, lažna vijest. Žana je otišla na liječenje. Vjerovali smo da će uspjeti. Poslala sam joj jučer fotografije iz njenog rodnog Splita uz poruku da smogne snage uspeti se marjanskim skalama do prve vidilice. Nažalost, nije ih vidjela. Noćas je preminula u zadarskoj bolnici. Ne možemo to prihvatiti. Ne želimo znati da je nestao najzvonkiji glas zadarskog etera: pun vedrine i onda kada ni sama nije bila od volje.

Nitko kao Žana nije znao zvati vas LJUBE. To je njoj bilo prirođeno.Ali sva ljubav kojom je bila okružena, u toj prokletoj bolesti nije pomogla. Vijest se proširila brzinom munje. Ostavila nas je bez teksta, s gropom u želucu u nevjerici. Ostavila nam je plač, neizmjernu tugu i divne uspomene na sve one lijepe i teške trenutke koje je s nama dijelila proteklih 20 i nešto godina. Na dan kad je stiglo proljeće, navršila je 52 godine. Maledetta primavera – ta stara talijanska pjesma opet se nažalost ponovila.

Nakon srednjoškolskog usmjerenja u novinarstvo kojeg je stekla u splitskoj srednjoj školi, Žana Morović u Zadru je završila Filozofski fakultet. Bila je i voditeljica na Radiju 057 prije nego je prešla na Radio Zadar, a odatle na Hrvatsku televiziju. Komplimentirala sam svaki njezin prilog, naročito za emisiju More kada je na svoj osebujan način zaokružila rođendansku emisiju. Rekla je da kad se vrati, samo će raditi za More.

More će je čekati, Žana ga je neizmjerno voljela. A mi, njezine kolege, osobno i otvoreno izražavamo sućut njezinoj majci Lenki, kćerki Ivani i suprugu Ivanu. Otišla je naša draga Žana, a novinarki koja se osobno oprašta od novinarke – ne može biti teže.

Zauvijek ćemo te voljeti najdraža Žana”, pišu kolege s portal 057.info.

Foto: HRT