PRILIČNO OČEKIVANO: Ivica Puljak do nogu potukao HDZ-ovog kandidata Zorana Đogaša

PRILIČNO OČEKIVANO: Ivica Puljak do nogu potukao HDZ-ovog kandidata  Zorana Đogaša

Prema prvim službenim privremenim rezultatima koje je DIP objavio u 20 sati, Ivica Puljak dobio je 14.554 glasa, a Zoran Đogaš 5.872 glasa. Obrađeno je 89 od ukupno 163 biračka mjesta.

Po objavi prvih rezultata u stožeru Ivice Puljka prolomio se pljesak.

Igor Skoko iz Puljkova stožera rekao je da još nije vrijeme za slavlje i da se glasovi još broje.

“Nećemo komentirati ništa dok traje utakmica. Činjenica je da trend ne ide u našem smjeru i ne ide u našu korist, a ako se dogodi da Puljak pobijedi, prvo ćemo mu čestitati”, rekao je dožupan Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja iz stožera Zorana Đogaša.

Ima biti da su neslužbene rezultate koji govore u prilog velikoj prednosti Centrovog Ivice Puljka, predosjetili u splitskom ogranku stranke gdje se, kako doznaje Slobodna Dalmacija, sprema velika čistka.

Naime, iz samog vrha stranke do Slobodne su došle neslužbene informacije da je gradski odbor HDZ-a pripremio svoje ostavke kao odgovor na izrazito loše izborne rezultate koji su u ovim trenucima sve izgledniji.

Prema prvim informacijama koje, ponovno neslužbeno dolaze iz nekih gradskih kotareva gdje su glasački listići već prebrojani odnos snaga ide izrazito u prilog Ivici Puljku.

U Žrnovnici se brojke tako bilježe na tragu 451 glasa za Puljka, te 297 za Đogaša, u Spinutu 1660 za Puljka, a 417 za Đogaša, zatim u kotaru Blatine Škrape 1012 za Puljka i 399 za Đogaša, te Lučac Manuš 1109 za Puljka i 350 za Đogaša.

Članovi gradskog odbora HDZ-a su: Vice Mihanović, tStipe Čogelja, Ivica Kusić, Toni Tomas, omislav Prljević, Miljenko Modrić,: Hrvoje Balić, Jakša Balov, Roko Baras, Ante Bekavac, Ivan Bikić, Vlatko Bratulić, Držislav Brčić, Ivica Budimir, Julija Budimir Bekan,Jelena Burazin, Krešimir Čaljkušić, Marijan Čelan, Luka Čelar, Matea Dorčić, Željko Đapić, Mario Filipović, Hrvoje Jelić, Jurica Jurišić, Željka Karin, Duje Koceić i Andro Krstulović Opara