Ivica Puljak najavio u pobjedničkom govoru: Split će biti ogledni primjer kako treba “rušiti” HDZ na državnoj razini

Ivica Puljak najavio u pobjedničkom govoru: Split će biti ogledni primjer kako treba “rušiti” HDZ na državnoj razini

Ivica Puljak po objavi rezultata izbora obratio se javnosti. Najprije se zahvalio građanima Splita.

“Ja ću biti gradonačelnik svih građana Splita. Građani Splita koji su nas izabrali poslali su jasnu poruku, a to je da je ovaj smjer uvođenja red i smjer u kojemu svi građani jednaki i imaju iste šanse, da je to smjer u kojem žele da gradimo Split u sljedeće tri godine”, rekao je Puljak.

Sad će se upravljati na drugačiji način, dodao je, javlja N1.

Kazao je da ih čeka veliki posao s kojim će početi već sutra.

“Bit ćemo ponosni na ono što ćemo napraviti sljedeće tri godine, učinit ćemo da bude centar regije i da bude primjer”, poručio je Puljak pa dodao kako je Split “centar svita”.

“Pozivam sve građane Hrvatske da prate što će se događati u Splitu jer vjerujem da je to put za cijelu Hrvatskuu. Treba biti ponosan na grad Split i siguran sam da ćemo biti ponosni. Bit će primjer za najbolji grad u Hrvatskoj”, rekao je Puljak.

Dodao je da će javni interes biti iznad svega. “Sutra ćemo početi razgovatrati s SDP-om i Mostom. Čeka nas veliki posao. S ovom podrškom građana mi smo ojačani i sad smo sigurni da je dobar smjer kojim idemo. Mislim da je sada jasno što građani žele, žele javne natječaje, a ne korupciju i klijentelizam. Split će biti grad primjer”, poručio je.

“Želim biti gradonačelnik u dva mandata, ali dva puna. Razvoj Splita ovisi i nacionalnoj politici, ali moj fokus je Split”, rekao je Puljak.

Kaže da se ne boji kupovine vijećnika. “Da smo to htjeli, ne bismo ni išli na ove izbore”, rekao je, dodajući da vjeruje u svoj vijećnike.

Na izbornu pobjedu reagirale je i Dalija Orešković.

“Bravo Splite! Sljedeći korak, čitava Hrvatska”, napisala je Dalija Orešković.

Saborska zastupnica Marijana Puljak komentirala je rezultzate izbora u Splitu.

“Hvala svima koji su izašli na izbore, svojim izlaskom su potvrdili smjer koji je gradonačelnik u ovih 10 mjesec uspostavio, da žele nastaviti tim smjerom, smjerom uvođenja reda, natječaja. Dali su punu podršku gradonačelniku, to nam je drago. nadali smo se pobjedi”, rekla je Puljak.

Kaže da su “krenuli putem potpunog zaokreta u upravljanju gradom”.

“Mi smo potpuno zaokrenuli dosadašnji smjer. Tim smjerom ćemo ići dalje. To su možda visoke ambicije za politiku koja je dosad vladala u Splitu, ali nama je to jedini ispravni put”, dodala je.

“Pozivamo sve građane RH da upere oči u Split, da vide kako će se ovdje upravljati i da to postane ogledni primjerak. Ovo će biti utabani put za cijelu Hrvatsku. To je realno kad se držite svojih principa”, najavila je Puljak.

“Krenut će renesansa u gradu Splitu”, istaknula je.

Ističe da stranka želi biti dva mandata na čelu grada. “Što nakon toga, to ćemo vidjeti nakon osam godina.”