Prosvjed ispred najveće bolnice u Hrvatskoj: Stigao i Beroš, a okupljeni uzvikuju “Dolje sramotne odluke” i “Izdaja”

Prosvjed ispred najveće bolnice u Hrvatskoj: Stigao i Beroš, a  okupljeni uzvikuju “Dolje sramotne odluke” i “Izdaja”

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je sredinom tjedna odluku da se od 4. listopada uvodi obveza covid-potvrda ili testiranja na koronavirus za zaposlene u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi koji se nisu cijepili ili nisu preboljeli covid-19. Međutim, ta odluka će također vrijediti i za dio pacijenata. Pred KBC Zagreb jutros su stigli i prosvjednici.

Ministar zdravstva Vili Beroš danas ujutro će nazočiti početku primjene sigurnosnih mjera u KBC-u Zagreb, pomoćnica ministra Vera Katalinić-Janković posjetit će KB Merkur, državni tajnik Tomislav Dulibić KBC Sestre Milosrdnice, državni tajnik Silvio Bašić KB Dubravu, državni tajnik Željko Plazonić KBC Rijeku te ravnatelj Uprave za financijske poslove Gordan Žanić KBC Osijek.

Dok Beroš i ravnatelj Rebra Ćorušić pokušavaju dati izjavu, prosvjednici viču “Dolje sramotne odluke”, “Izdaja” i “Sloboda radu”-

“Ovo nam neće biti plaćeno i to je udar na našu egzistenciju. Teško je procijenti kako će se ovo odvijati. Izašli smo da bar iskažemo nezadovoljstvo”, rekli su nam djelatnici Rebra koji žele ostati anonimni.

Podršku djelatnicima Rebra koji ne žele pristati na uvođenje obaveznih covid-potvrda u zdravstvo došla je dati i manja skupina građana.

Pred KBC-om Zagreb jutros se okupili su se i prosvjednici protiv ove mjere.

Facebook Comments