Tomašević iznenada smijenio šefove Holdinga: Evo tko je novi šef

Tomašević iznenada smijenio šefove Holdinga: Evo tko je novi šef

Kako smo i najavili, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je smijenio dosadašnjeg predsjednika uprave Nikolu Vukovića. Kako su potvrdili iz Grada za novog predsjednika uprave postavljen je Ivan Novaković koji je najveći dio karijere odradio u Ininim tvrtkama, javljaju 24sata.

Bio je na raznim pozicijama, a vodio je i Ininu tvrtku STSI. Novaković je izabran na natječaju kao član uprave i počeo je raditi u upravi tek 1. rujna ove godine. 

Iz Holdinga zajedno s Vukovićem odlazi i član uprave Ante Samodol. 

Nakon tek nešto više od 100 dana koliko su vodili Zagrebački holding, odlaze predsjednik uprave Nikola Vuković i član uprave Ante Samodol. Obojicu je novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević imenovao direktno, bez natječaja, kao ljude od povjerenja za  koje je poručio da moraju “hitno uvesti red u Zagrebački holding”.

Prema neslužbenim informacijama iz više izvora, Samodol je odlučio sam otići nakon što su obavljeni razgovori. U petak navečer je još jednom održan kasnovečernji sastanak, a na njemu nije donesena odluka. U nedjelju je Vukoviću poručeno da bi i on trebao podnijeti ostavku, a prema našim sugovornicima, on je to navodno odbio i poručio da ga smjene uz obrazloženje što je to krivo radio. Smjena bi se trebala dogoditi danas ili sutra. Iako smo tražili potvrdu te informacije u Gradu, samo smo zamoljeni za strpljenje, a da dvojac odlazi nije niti opovrgnuto niti službeno potvrđeno

Kako su 24sata prva objavili, do krize u upravljanju Holdingom je došlo do raskola između članova nadzornog odbora i uprave. Prema našim informacijama, ključni Tomaševićev čovjek u Nadzornom odboru je Ratko Bajakić koji je želio više utjecaja na upravljanje i donošenje odluka iako za to nema ovlasti. Bajakić je financijski stručnjak i član savjeta Možemo!, a Tomašević je odlučio stati na njegovu stranu. 

Vuković i Samodol su se s druge strane žalili da im je rad blokiran, da ne mogu donositi odluke.

Facebook Comments