Pupovac govorio o velikim katolicima i suverenistima koje ugrožavaju pederi i Srbi, Podolnjaka nazvao huljom

Pupovac govorio o velikim katolicima i suverenistima koje ugrožavaju pederi i Srbi, Podolnjaka nazvao huljom

U raspravi o vjerodostojnosti potpisa referendumskih inicijativa, u Saboru, dio zastupnika navodio je kako je cijeli postupak provjere potpisa kontaminiran i netransparentan ističući kako treba poštovati volju naroda i raspisati referendume, dok su pripadnici vladajuće većine navodili primjere falsifikata i sporne metode prikupljanja potpisa poručivši kako za to nisu stvoreni uvjeti.

Milorad Pupovac (Klub SDSS-a) kaže bilo je grešaka u inicijativama, ali ne na kraju tijekom brojanja nego na početku, kako su se skupljali potpisi »šireći mržnju prema manjinskim narodima, obmanjivanjem ljudi i prodavanjem magle«, piše Novi list.

»Više se skupljalo ispred ulaza u crkvu vukući ljude za rukav govoreći potpišite protiv Pupovca i baš mi je žao što nisu skupili milijun potpisa pa da se održi referendum protiv Pupovca«, ustvrdio je ironično te prozvao navodne «velike kršćane, katolike i hrvatske suvereniste koje ugrožavaju pederi, Srbi i drugi«.

»Služili su se najnedopuštenijim sredstvima da skupe potpise a onda se jedan profesor poziva na volju naroda. Svaka hulja se danas može pozivati na volju naroda«, dodao je Pupovac misleći na profesora Roberta Podolnjaka.

Zastupnik Nikola Grmoja (Most) zahtijevao je reakciju predsjedavajućeg Milijana Brkića na Pupovčevu izjavu u kojoj je Podolnjaka nazvao huljom nakon čega je zbog dobacivanja udaljen sa sjednice.

Foto: Denis Cerić/Hina