ŠTO SE DOGODILO U SPLITU: Amerikanac postigao koš u posljednjim sekundama. A to je bilo jako bitno za kladionice

ŠTO SE DOGODILO U SPLITU: Amerikanac postigao koš u posljednjim sekundama. A to je bilo jako bitno za kladionice

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske Zadar je na Gripama svladao domaći Split 85-76 i preuzeo prednost domaćeg parketa.

Zanimljivo, rezultat je na statistici utakmice 74-85. Nekoliko sekundi prije kraja, košarkaš Splita Shannon Jerod Shorter zabio je zadnji koš na utakmici pet sekundi prije kraja.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno. Dapače, nitko na terenu, osim Shortera, nije imao namjeru nastaviti s igrom. I dok su se igrači Zadra i Splita međusobno čestitali na dobroj utakmici, bek Splita uzeo je loptu koju je na parket odložio igrač Zadra.

Potrčao je prema protivničkom košu i uspješno položio za konačni učinak od 17 koševa na utakmici, s čime je bio najbolji strijelac Splita, javljaju 24sata.

Iako je taj koš apsolutno nebitan u sportskom kontekstu, ipak je važan po pitanju kladionice. Naime, Shorter je po kladionicama imao granicu od 16,5 postignutih koševa. Slučajno ili ne, polaganje Shortera pet sekundi prije kraja utakmice svakako je promijenilo ishod te ponude, jer je utakmicu završio sa 17 koševa.

Barem neslužbeno. Jer i na stranicama Hrvatskog košarkaškog saveza kao konačan rezultat utakmice stoji 85-74, a Shorteru je upisano ‘samo’ 15 koševa, iako je za očekivati da će mu posljednji koš naknadno biti upisan. 

Na slici: Shannon Jerod Shorter u akciji

Foto: Hina