Thompson pred pet tisuća ljudi: Miro Bulj zagrmio: Kome smeta Sinj?

Thompson pred pet tisuća ljudi: Miro Bulj zagrmio: Kome smeta Sinj?

Dok splitsko-dalmatinski stožer apelira na otkazivanje masovnih okupljanja bez covid-potvrda, za manje od dva sata u Sinju je koncert Marka Perkovića Thompsona.

U prodaji je pet tisuća ulaznica, a za sve one koji nisu cijepljeni – na licu mjesta još poslijepodne organizirano je testiranje. 

Gužva i prije nego se započelo s testiranjem, očekivanja od večerašnjeg koncerta – velika, javlja RTL.

“Spektakl. To je to.”

“Očekujem jedan spektakl. Zato smo došli iz Dubrovnika prijatelj i ja.”

Uz ulaznicu na koncert Marka Perkovića Thompsona se ne može bez covid potvrde. Tko nije cijepljen, danas je imao priliku biti testiran. 

“Došla sam se testirati, nisam se cijepila, ali na koncert želim”, kazala je Margarita Vodopić iz Dubrovnika.

“Samo da nas vrime posluži. Šta sad! Uživamo u tome i ništa više”, dodao je Marko Milovac iz Omiša.

Testirati se moglo na 8 punktova, nekoliko sati prije koncerta i to za 10 kuna. Iz lokalnog Stožera se pitaju zašto je problem u Sinju. Kažu Thomposn je nedavno nastupao i u Slavonskom Brodu. 

“Nitko neće ući bez takve identifikacije i takve isprave kao što je covid putovnica, ali uostalom ne znam zašto je Sin postao toliko važan. Drago mi je zbog Thomposna, ja pozivam ljude da svi dođu za dane Velike Gospe i Alke. Mi ćemo nastajati uvijek osigurati mjere. Svi će se pridržavati mjera”, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite grada Sinja Denis Bobeta.

– Ljudi imaju veliko nepovjerenje u Nacionalni stožer civilne zaštite, koji je političko tijelo i koji ne poštuje mišljenje struke, odnosno epidemiologa, i koji donosi političke odluke.

Oni su ti koji moraju reći može li se nešto održati ili ne može, oni moraju donijeti mjere, a ne da ja svako jutro procjenjujem stanje na terenu. Pa neće Miro Bulj procjenjivati situaciju i hvatati virus.

Ako splitska Riva može biti puna, ako se na Žnjanu može kupati tisuće ljudi, ako se diljem Hrvatske mogu održavati kulturne manifestacije, zašto se to ne bi moglo i u Sinju. Odjednom je Sinj najveći hrvatski problem – kazuje Miro Bulj, gradonačelnik Sinja.

Upitali smo ga što misli o malom broju cijepljenih u Sinju i malom odazivu na javni poziv za cijepljenje.

– Nisam ja taj koji može natjerati ljude da se cijepe. Svatko odlučuje svojom glavom. Pitate me jesam li se ja cijepio? Nisam, ali ću se cijepiti kada za to dođe vrijeme – kaže Bulj.

U Sinju su u petak navečer počeli Dani Alke i Velike Gospe, javlja Slobodna Dalmacija.

– Ja kao gradonačelnik Sinja želim Sinj prikazati kao grad turizma, želim da sinjski ugostitelji rade i privređuju, želim da su u Sinju puni hotelski kapaciteti. U petak navečer, kada smo otvarali Dane Alke i Velike Gospe, sinjska Pjaca je bila puna ljudi. Nedavno je bila bikijada u Radošiću i nikome nije smetalo što se nju organizira, tada nitko nije postavljao pitanje COVID-a, a sada se postavlja. Meni je interes da Sinj bude pun.

Za dva dana imamo koncert Hladnog piva i Mile Kekina, pa ako netko smatra da taj koncert treba zabraniti, neka ga zabrani. Miro Bulj to sigurno neće uraditi. Meni je veći problem otvorena kanalizacija u Sinju nego COVID-19 virus – zaključio je Miro Bulj.