UDARAC PENAVI: Poznata braniteljica Zorica Gregurić napustila Domovinski pokret. Sa sobom je”povukla” desetak bitnih članova

UDARAC PENAVI: Poznata braniteljica Zorica Gregurić napustila Domovinski pokret. Sa sobom je”povukla” desetak bitnih članova

Čak 11 bivših predsjednika/povjerenika ogranaka gradske podružnice Zagreb napušta Domovinski pokret zbog lažnih obećanja i nemarnog vođenja stranke. U nastavku donosimo njihovo priopćenje.

“Okupili smo se kako bismo obavijestili javnost o istupanju iz Domovinskog pokreta, nas bivših predsjednika ogranaka Domovinskog pokreta u Gradskim četvrtima u Gradu Zagrebu i vijećnika u Gradskim četvrtima Sesvete, Stenjevec, Podsljeme, Brezovica, Podsused-Vrapče, Novi Zagreb zapad, Novi Zagreb Istok, Trešnjevka sjever, Peščenica Žitnjak.

Posljednji, ali ne i jedini razlog ovog našeg istupa jest apsolutni nedostatak unutarstranačke demokracije i kršenja temeljnih dokumenata stranke. Naime, svi mi koji smo se usprotivili lošem vođenju podružnice Grada Zagreba odmah nakon raspuštanja stranačkih struktura, suspenzijama smo bili onemogućeni kandidirati se na nedavno održanim unutarstranačkim izborima.

Oni su napustili Domovinski pokret

Lošim načinom vođenja stranke, zloupotrebom statutarnih odredbi za osobne probitke, ignoriranjem mišljenja članstva, izbjegavanjem otvorenih razgovora, vodstvo stranke je pokazalo kako su im unutarstranački demokratski procesi strani. Pokazali su da nisu u stanju poštovati jedan statut i tri pravilnika koji su sami netom prije usvojili.

Podsjetit ćemo kako su čelnici Domovinskog pokreta članstvo privlačili ponavljanjem obećanja kako će vratiti Hrvatsku narodu time što će ojačati dva alata neposredne vlasti naroda (referendum i izborni zakon). Budući da se to nije dogodilo, niti se išta u tom pravcu radi, osim isprazne kritike, moglo bi se zaključiti da su time obmanuli narod.

Od tih ljudi ne možemo očekivati da urede pošten i pravedan izborni sustav ako nisu u stanju organizirati ni poštene i pravedne izbore unutar svoje stranke.

Iako mi ovime upoznajemo javnost o istupanju iz Domovinskog pokreta, ne mislimo prestati s političkim djelovanjem na korist Hrvatske države i Hrvatskoga naroda.

Uvjereni smo da postoji bolji put od autocenzure misli, govora i djela, nereda u organizaciji, loših kadrovskih odabira, odstupanja od programa i prvih obećanja na kojima je prikupljeno povjerenje članova, stoji u priopćenju koje su potpisali Zorica Gregurić, Drago Boras, Ivica Kovačić, Želimir Golić, Tomislav Maurović, Domagoj Stjepan Krnjak, Željko Stilinović, Jasenko Kosorčić, Mažda Hdagha, Alen Ozimec, Dražen Drenčević, Ivica Kaurinović, Goran Horvat, Vedran Senjak. , Franjo Redžić i Tomislav Kasalo.