Uhićeni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i kralj Adventa Denis Mohenski: U opasnosti i brojni drugi Bandićevi suradnici

Uhićeni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i kralj Adventa Denis Mohenski: U opasnosti i brojni drugi Bandićevi suradnici

U tijeku je nova velika akcija policije i USKOK-a. Kako doznajemo, policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a “pokucala” na vrata više osoba na području Zagreba.

Navodno se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave, javlja Jutarnji list.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Među uhićenima je navodno nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Policija je jutros došla u pretres njegova doma na zagrebačkom Tuškancu, a za sada nema službenih informacija za što ga se konkretno tereti.

Međutim, neslužbeno se spominje njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla na lokaciji bivše tvornice. Navodno je priveden i Lončarić.

Među uhićenima su i Bandićevi vozač Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, nekadašnja šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Jelena Čeklić bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom ‘Kralj Adventa’.

Policija je i dalje na Tuškancu, a u kući uhićenog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića traje pretres,. Kako javlja reporter Jutarnjeg Tomislav Kukec, istražitelji su pretražili i garažu.

Kako doznajemo, uhićenje Kazimira Bačića nije povezano s poslovanjem HRT-a.

Foto: Hina