Neviđena panika na HRT-u: Kazimir Bačić je marioneta moćnog Mislava Stipića kojeg za sada nitko ne dira

Neviđena panika na HRT-u: Kazimir Bačić je marioneta moćnog Mislava Stipića kojeg za sada nitko ne dira

UHIĆENI Kazimir Bačić ravnatelj HRT-a postao je u veljači 2017. godine. Prije toga je godinama bio šef Tehnike. 

Neki će reći da su njegovom imenovanju na funkciju prvog čovjeka državnog servisa kumovale HDZ-ovske veze s obiteljske strane. 

Oženio je kćer Ksenije Urličić, žene koja je devedesetih bila jedna od najvažnijih osoba na HRT-u. Sestra je Žarka Domljana, prvog HDZ-ovog predsjednika sabora, javlja Index.

Dao otkaz Zovku, branio Stipića, kojeg je kolegica teretila za seksualne sugestije

Kazimira Bačića kao ravnatelja se pamti po tome što je dao otkaz predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku i vrlo čvrsto se postavio na stranu ravnatelja poslovanja HRT-a Mislava Stipića, kojega je radna kolegica teretila za neprimjerene razgovore i seksualne sugestije na sastanku krajem 2019. godine.

Nacional je objavio kako je razgovor bio zapakiran pomaganjem u napredovanju u poslu. 

Angažirao snimatelje da sjednicu može pratiti iz svog ureda

Prije svega mjesec dana isti je medij pisao kako je Bačić angažirao dva televizijska snimatelja i dva tehničara da bi sjednicu mogao pratiti iz svog ureda, koji se nalazi u istoj zgradi.

Nacional je objavio da je to napravljeno kako bi, pod izlikom epidemioloških mjera, Bačić sjednicu pratio iz svog ureda, dok su istovremeno ostali članovi Nadzornog odbora svi bili u velikom studiju, u kojem se bez problema poštuju epidemiološke mjere. 

HRT se kasnije javio i to demantirao. 

Zvali su ga Kazo Kamikazo, nisu mogli vjerovati da im je postao šef

Razgovarali smo sa zaposlenicima HRT-a.

Kažu da mu mandat koji je dobio na pet godina ističe za nekoliko mjeseci, početkom 2022. godine.

“Svi smo ga znali kao zeta Ksenije Urličić. Bio je marioneta Mislava Stipića, šefa poslovanja, koju su tamo instalirali. Zovemo ga Kazo Kamikazo. Nadimak je dobio zbog ponašanja zadnjih godina. Znamo da ima dosta nekretnina. Svi smo ga znali kao Kazu šefa Tehnike, ali da će se Kazo pretvoriti u ovo što je danas, ne bi nitko mogao pretpostaviti. Trideset godina čekamo da netko tamo uđe i počisti”, kratko su nam kazali HRT-ovci dodajući kako sad u njihovoj kući vlada neviđena panika. 

Na slici: Mislav Stipić

Foto: Hina