VETERANI ZAGREBA TRAŽE ODGOVOR: Zašto je darovan i upropašten nekad slavni i uspješni nogometni klub?

VETERANI ZAGREBA TRAŽE ODGOVOR: Zašto je darovan i upropašten nekad slavni i uspješni nogometni klub?

Veterani NK Zagreb poslali su otvorene pismo na sve važne adrese u državi i Gradu Zagrebu. Traže odgovor na pitanje što se događa s nekad slavnim i uspješnim nogometnim klubom i njegovim nekretninama koje se nalaze na vrhunskim pozicijama u Zagrebu. Pismo veterana prenosimo u cijelosti.

“Čiji je talac NK Zagreb?   Uporno i stalno,bez pauze i odmora tražit ćemo od nadležnih u Gradu zašto ne odgovaraju ništa ne poduzimaju kad je u pitanju najveçi sportski zločin -smaknuće kluba iz Kranjčevićeve. Kako je ,zašto i za čiji račun darovan i upropašten klub sa stogodišnjom tadicijom kpji je danas u petoj, seoskoj ligi.

Pitamo,a odgovor je poznat,kako nitko iz klupske skupstine, IO, Nadzornog odbora nikad ništa nije rekao o tome? Jedostano zato što ne postoje nego su fikcije i falsifikati.Došli smo do novih saznanja da postoje potraživanja”ulagača”od 35 milijuna tobože uloženih u kamp čija je investicija bila 49 milijuna, ključ u ruke, a dovršen je za vrijeme gradonačelnice Marine Dropulić.

Još jednom upzoravamo odgovorne, a posebno osobu zaduženu za sport, koja nema volje ni vremena da nas primi, da se obraćamo u ime stotinu veterana i tisuće prijatelja koji od nas traže odgovor i način da nešto poduzmemo.

Ovaj klub,sa stogodišnjom tradicijom,gradile su brojne generacije u njemu igrali najpoznatiji hrvatski igrači,bio je prvak,drži rekord Maksimira po gledanosti, preživio je Austro ugarsku,dvije Jugoslavije i sada nestaje u Hrvatskoj.

Samo da i to znate da smo prvi prekinuli prvenstvo jer nismo igrali sa Vardarom,da je u Kranjčevićevoj prvi put postrojena garda,a mi ne možemo,u svojoj dŕžavi,dobiti odgovor za najveću sportsku sramotu u sportu.

Kranjčevićeva je već prodata Ustanovi, za kamp se zanima HNS, mi pitamo zašto i zbog čega nema odgovora ni intervencije nadležnih. Mi veterani i prijatelji odustati nećemo jer nitko nema pravo na takvu eutanaziju bez obzira što je sto godina respektabilna starost.

U IME STOTINE VETERANA I TISUĆE ZAGREBAŠA
ZLATKO DRAČIĆ,predsjednik Udruge veterana  NK ZAGREB

MILANOVIĆ DRAGAN-predsjednik Nadzornog odbora”, stoji u pismo Veterana NK Zagreb.