Još jedan incident: Učestali napadi na nacionalna i vjerska obilježja Hrvata u BiH

Još jedan incident: Učestali napadi na nacionalna i vjerska obilježja Hrvata u BiH

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su protekloga vikenda spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središnjoj Bosni čime se nastavlja niz sličnih incidenata kojima su meta hrvatska obilježja u Bosni i Hercegovini.

Na lokaciji Pješčari između Travnika i Viteza srušen je jarbol s hrvatskim zastavom koji je otuđen i razbijen postament na kojemu se pale svijeće za poginule hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu u Bosni i Hercegovini.

Pješčara je tijekom rata bila važna utvrda postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane koju pripadnici bošnjačke Armije BiH nisu uspjeli osvojiti tijekom više napada, javlja RTL.

U slučaju da se to dogodi Lašvanska dolina, koja je bila u okruženju, bila bi presječena na dva dijela i bilo bi je nemoguće obraniti.

U posljednje vrijeme učestali su napadi na nacionalna i vjerska obilježja Hrvata u BiH. Slični incidenti zabilježeni su na području Tuzle, Tešnja, Vareša, Kaknja, Busovače, Jablanice.

Prošlog tjedna je vodeća bošnjačka Stranka demokratske akcije zatražila zabranu isticanja zastava Hrvata na javnom prostoru novotravničke općine.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina