VIDEO: Mirjana Hrga o Zrinki Vrabec Mojzeš: Pa tko je Motrišta nazivao Mokrišta. To je ona jadna ženica s radija 101

VIDEO: Mirjana Hrga o Zrinki Vrabec Mojzeš: Pa tko je Motrišta nazivao Mokrišta. To je ona jadna ženica s radija 101

U najnovijem izdanju Podcasta Mrežnica bila je gošća poznata ratna reporterka i novinarka Mirjana Hrga.

Radila je na svim eminentnim TV kućama, otišla iz novinarstva iako će uvijek biti njena ljubav, bila je savjetnica predsjednice države, a sada je privatna poduzetnica – vodi restoran u Osoru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: MASKE SU PALE: Balkanski izbor „europejca” Plenkovića. Turudić je problem, a ne rješenje

Hrga u svom stilu progovara o (ne)radnim navikama u Hrvatskoj, o tome kolike su plaće kod nje, kako radnici pristupaju poslodavcu? Rekla je da u svom restorani radi sve što treba i da je nije sram.

“Što radi vlasnik restorana 2024. godine. Apsolutne sve. Isto ono što sam radila sa svojom ekipom na terenu. Bila sam prva. Ja sam vodila svoj tim. Ja sam odgovarala za svoje ljude i ja sam išla prva. Onako kako sam doslovno nekada išla na metak, tako i ovdje idem prva na posao. Jer ako nisi s njima miševi kolo vode”, rekla je Hrga. Zatim ju je novinarka upitala čisti li WC-e.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karolina Vidović Krišto: Milanović je kukavica. Ne objavljuje SOA-ino izvješće o Turudiću iz 2017. jer se boji Plenkovića koji zna njegove lopovluke

“Ako treba da”, odgovorila je Hrga dodajući da bije bilo sram da se toga srami. Dodala je da je čistila kuću koju iznajmljuje na moru za kada je bila savjetnica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Istaknula je da je uvijek imala radne navike i da je to jedan od razloga zašto je postala neovisna.

“A što se tiče migranata, najoštrije moguće mjere a koje su humanog karaktera. Sve poduzeti da se granica zaštiti. Ja sam 2014. godine pratila migrantske tokove. Ove mase koje su išle prema Europi, oni nemaju veze ni sa kakvim političkim problemima pa čak ne bih rekla ni s ekonomskim. Zašto oni idu u Europu. Šalje li ih netko? To su sve legitimna pitanja. Ja mislim da ih šalje”, naglasila je Hrga.

Rekla je da je Hrvatica, katolkinja i da joj je žao što nema djece. Zatim je Hrga govorila o hrvatskoj politici.

“Problem je kada nepismen čovjek manipulira sa polupismenim narodom. Ja bih se ubila da danas moram otići u Sabor. Mislim da bih se četiri dana tuširala kada bih danas morala napraviti izvještaj iz Sabora. Imala bih osjećaj da mi je prljavština ušla u svaku poru”, rekla je Hrga dodajući da su Zoran Milanović i Andrej Plenković izuzetno obrazovani i sposobni ljudi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Navodni domoljub Turudić mora biti odstranjen iz pravosuđa. I još nešto. On je povjerljivo razgovarao s još jednim optuženikom

Zatim ju je voditeljica upitala je li joj neugodno kada Motrišta zovu Mokrištima.

“Da se razumijemo, da se ponovi ono vrijeme, ja bih napravila isto. Pa tko je Motrišta nazivao Mokrišta. Jedna ženica sa radija 101 ( Zrinka Vrabec Mojzeš) koja je izvukla na tisuće na Trg da bi poslije ispalo da je taj radio 101 tako pokraden. Da su ti djelatnici tako pokradeni. To je ono prodajem vjeru za večeru. Nemoralni, neetični, neprofesionalni, prevrtljivi. Ma oni će Motrišta nazivati Mokrištima. Sve će to doći na svoje”, naglasila je Hrga.

Foto: Screenshot