Vrijedi kao suho zlato: Veliki trener ishvalio kapetana Vatrenih. Najteže je naći “Modrića”

Vrijedi kao suho zlato: Veliki trener ishvalio kapetana Vatrenih. Najteže je naći “Modrića”

Legendarni trener Marcelo Bielsa “Luđak” komentirao je kako je najteže naći tip igrača kao što je kapetan Vatrenih luka Modrić. Bielsa je u Leedsu postao junak, prije tog vodio je i između ostalih Lille, Lazio, Marseille, kao i reprezentaciju Argentine, dok je sada izbornik Urugvaja.

Prokomentirao je tip igrača koji za njega predstavlja sveti gral nogometa.

“Tip igrača koji je najteže naći u nogometu je osmica. Nazvao sam ga “Modrić”. Takav igrač brani kao šestica, a napada poput desetke. Ima sposobnost igranja obrane, vještinu potrebnu za ofenzivca te razumijevanje i čitanje igre u oba smjera”, kaže Bielsa, javlja Sport klub.

Kaldera Marcelo Alberto Bielsa rođen je 21. srpnja 1955. godine. Legendarni nogometni menadžer rođen je od majke Lidije Caldere i oca Rafaela Pedra Bielse u gradu Rosario u Argentini. On je jedno od troje djece rođene u uspješnom i skladnom braku svojih roditelja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Pavla Vujnovca sam osobno prijavila DORH-u, ali nema odgovora. A zašto? Pa Plenković ga štiti

Mladi “El Loco”, kako ga često zovu, odrastao je u gradu Rosario uz svoju braću i sestre – starijeg brata Rafaela i sestru po imenu María Eugenia. Mladi Bielsa bio je studiozno dijete koje je imalo sposobnost svakodnevnog čitanja knjiga.

Kako je odrastao, Marcelo Bielsina strast prema knjigama polako se pretvarala u fanatizam pa je imao više pretplate za više od 40 sportskih časopisa. Mladi Bielsa stekao je strast za čitanjem od svog djeda, za kojeg se kaže da ima preko 30,000 knjiga u svojoj osobnoj biblioteci.Sa svoje strane, roditelji Marcela Bielse rado su podržavali njegovu ranu potragu za znanjem i zanimanjem za sport iz više razloga.

Među razlozima istaknuta je činjenica da su roditelji Marcela Bielse imali izvrsnu karijeru. Nogometni menadžer došao je iz dobrostojećeg doma, jer je njegova majka bila učiteljica, a otac pravnik. Nije tu bio kraj… I tata i mama bili su zagriženi navijači lokalnog kluba Rosario Central. Rođen u obitelji koja ima bogatu povijest prava i politike, mladi “El Loco” donio je odluku o prekidu tradicije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Zanimljiva “šifrirana” poruka poznatog odvjetnika: Plenković je zloupotrijebio podatke koje je dobio od SOA-e

Zbog toga je svoj život posvetio nogometu. Tadašnji mladić se tim sportom počeo baviti od malih nogu, a aktivno se njime počeo baviti u dobi od 15 godina (1970.) kada je počeo trenirati za Newell Old Boy’s Club.Dok je bio u Newell Old Boysima, Bielsa se dosta mučio da napreduje u klupskim redovima jer nije bio prirodni igrač. Iako je borbeni nogometaš dogurao do prve momčadi kluba, u njoj se nije uspio afirmirati.

Trenersku karijeru započeo je 1980. godine kao glavni trener omladinske divizije Newell’s Old Boys School. Nakon toga, nastavio je voditi nekoliko nogometnih klubova u sljedećem desetljeću.

Foto: Hina