Zastupnik Pernar piše ravnatelju Bačiću: Zašto Aleksandar Stanković nikada nije ugostio ovršene pretplatnike HRT-a

Zastupnik Pernar piše ravnatelju Bačiću: Zašto Aleksandar Stanković nikada nije ugostio ovršene pretplatnike HRT-a

Saborski  zastupnik Živog zida Ivan Pernar uputio je otvoreno pismo ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću u kojemu ga upozorava na probleme s kojima su suočeni  pretplatnici javne televizije koji su pod ovrhama.

“Kažete da ste šokirani optužbama za cenzuru, ne znam je li to crni humor, ali imam potrebu spomenuti vam desetke tisuća HRT pretplatnika koji su uistinu u stanju dubokog šoka zbog troškova ovrha koji često višestruko nadmašuju iznos dugovanja za HRT pristojbu. Pokušajte se na trenutak uživiti u stanje tih ljudi, nerijetko s malim primanjima, kada im stigne ovrha za HRT pristojbu. Zamislite otkucaje srca kako ubrzavaju dok nesretni pretplatnici s gorčinom otvaraju kuverte s ovršnim prijedlozima vaše cijenjene televizije”, ističe  Pernar  i pita  ravnatelja Bačića je li HRT ikada dao prostora tim ljudima da u udarnom terminu govore o svojim iskustvima s HRT-om.

“Je li cijenjeni voditelj Aleksandar Stanković koga od njih ugostio? Ja se osobno ne sjećam, sjećate li se vi? Ako se ni vi ne sjećate, zapitajte se je li moguće da je to zato jer na HRT-u postoje teme o kojima se ne smije govoriti? Ostavljam mogućnost da sam u zabludi i da se ipak radi o previdu s moje strane. Vjerojatno tim ljudima dajete medijski prostor, ali sam ja to previdio. Premalo gledam vaš program”, rekli bi cinici, naglašava Pernar.

“A što se tiče uravnoteženog priopćavanja, objektivnosti i davanja ravnomjernog prostora svim stranama, vjerojatno sam i to previdio. Ah, toliko je program HRT-a kvalitetan, samo što ja to nisam zapazio. Neću puno duljiti jer ni vaše otvoreno pismo nije bilo predugo, a ne želim vam krasti vaše dragocijeno vrijeme koje ulažete kako bi HRT bio kvalitetan javni servis bez cenzure, zaključuje  saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Foto: Denis Cerić/Hina