Vrdoljak i njegov “Gotovina” ostali bez glavnih nagrada u Puli: Nisam dobio ništa ni za “Glembajeve” ni za “Kad čuješ zvona”

Vrdoljak i njegov “Gotovina” ostali bez glavnih nagrada u Puli: Nisam dobio ništa ni za “Glembajeve” ni za “Kad čuješ zvona”

Na konferenciji za medije, održanoj danas u Puli, objavljeni su i dobitnici ovogodišnjeg Pula Film Festivala. Zlatnu arenu osvojio je film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ Dane Budisavljević, dok film Antuna Vrdoljaka ‘General’, snažno favoriziran od strane dijela javnosti i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, nije osvojio niti jednu nagrad.

Najboljim glumcem proglašen je Krešimir Mikić, zahvaljujući ulozi ministra u filmu ‘Koja je ovo država’, dok je titulu najbolje glumice osvojila Hristina Popović za ulogu Hrvojke Horvat u filmu ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’.

U ruke Dane Budisavljević, za film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ otišla je i nagrada publike Zlatna vrata li  najbolji filmovi nagrađeni. Pule, a svi dobitnici svoje će statute preuzeti večeras..

“Nemam komentara. Nisam ja žiri, ja sam radio film. Nisam u Puli dobio ništa ni za Glembajeve ni za  Kad čuješ zvona”, izjavio je Vrdoljak za Teleskop dodajući da nagrade i nisu toliko bitne kad čovjek dođe  u neke godine.  Još je naglasio da nije gledao  nijedan  film u Puli pa ne  može  reći  jesu nagrađeni najbolji.

” Nisam vidio nijedan film pa ne mogu uspoređivati” rekao je Vrdoljak ističući da ne vjeruje da odluka žirija ima  političku pozadinu “jer je to presitna stvar”.  Predsjednica je, zaključio je, gledala Gotovinu  jer se on prikazivao  na otvaranju Pulskog filmskog festivala, a tako bi gledala  i neki drugi film da se prikazivao u tom terminu.

Foto: Daniel Sponza/Hina