Hrvatski član Opusa Dei šokiran naslovom u 24sata: Iskorištavaju tragediju kako bi se obračunali s onima koji im smetaju

Hrvatski član Opusa Dei šokiran naslovom u 24sata: Iskorištavaju tragediju kako bi se obračunali s onima koji im smetaju

Dnevnik 24sata je na vrlo neuobičajen način povezao potonuće broda “Bourbon Rhode”, na kojemu je bio šibenski kapetan Dino Mikšić, i  članstva predsjednika kompanije Jacques de Chateauvieux (68)  u Opusu Dei. U podužem tekstu o tragediji koja je zadesila članove posade , autor teksta smatra bitnim naglasiti da je predsjednik kompanije koja u vlasništvu ima spomenuti brod ujedno i vrlo istaknuti  član utjecajne katoličke organizacije. Tekst je opremljen senzacionalistički: U ovoj ‘kanti’ nisu imali šanse! Predsjednik firme u Opusu Dei”

“De Chateauvieux je od 28. lipnja 2019. godine imenovan izvršnim predsjednikom. Član je Opusa Dei, organizacije koja, kako tvrde, pomaže običnim ljudima živjeti svoj kršćanski poziv u svakodnevici nudeći im duhovnu potporu i izobrazbu koja  im je za  to potrebna”, pišu 24sata  citirajući  De Chateauvieux koji je istaknuo da  Čovjek mora činiti dobro što je dobro. U  tome služi Bogu. Ako je rođen da poduzima, radi velike stvari, to mora i učiniti. S poniznošću i služiti. Zatim  autor navodi da Opus Dei diljem svijeta broji više od 90.000 članova, ali samo 283 svećenika, koji vrlo strogo prakticiraju svoju vjeru. Više od polovice članova, 57 posto, čine žene. Naglašava da nije poznato koliko članova ima Opus Dei u  Hrvatskoj.

Ovakvo povezivanje  havarije broda i  tuge za nestalim mornarima s članstvom u utjecajnom katoličkoj organizaciji,  šokiralo je našeg sugovornika iz Opusa Dei.

“Nisam iznenađen s naslovom s obzirom na novine. To je danas posve normalna pojava da pojedini mediji iskorištavaju trajediju da se obračunavaju s onima koji im smetaju. Zato ljudi sve manje kupuju i čitaju dnevne novine”, kaže naš sugovornik dodajući da izražava sućut obitelji  nestalih pomoraca.