24sata tvrde da je Kolinda bila na tajnoj večeri s Brkićem i Penavom

24sata tvrde da je Kolinda bila na tajnoj večeri s Brkićem i Penavom

Dobro sam, Bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovdje, u Hrvatskoj, i radit ću za Hrvatsku, rekla je ekskluzivno za 24sata Kolinda Grabar Kitarović, koja posljednje dane na Pantovčaku provodi odrađujući ono što treba završiti.

Ovaj tjedan primit će delegaciju stranih novinara koji dolaze u Hrvatsku povodom našeg predsjedanja Vijećem EU, a onda će na sedmodnevni odmor. Potom će još odraditi državnička putovanja zapisana u kalendaru i oprostiti se s ljudima s kojima je radila pet godina. Voljeli je ili ne, Kolindi Grabar Kitarović mora se priznati da je bila aktivna predsjednica, najaktivnija od svih. U zadnjih pet godina držala je tempo kakav nije još viđen u Hrvatskoj. Bila je na više od sto turneja i susrela se s mnogim državnicima. S obzirom na taj tempo ni ne čudi kad njezini suradnici otkrivaju kako je nakon rezultata drugog kruga u nedjelju odahnula. Odahnula je i njezina obitelj.

– Obitelj joj je sigurno osjetila olakšanje, sad napokon mogu normalno živjeti, bez osiguranja i svega ostalog – rekao je sugovornik blizak Kolindi Grabar Kitarović. No ona sasvim sigurno neće mirovati. Odmorit će se nakon što preda dužnost najviše mjesec dana, a onda će razmisliti što dalje. Ipak, za 24sata otkrila je što je zanima i što bi voljela raditi.

No ono što sve najviše zanima jest hoće li se Kolinda Grabar Kitarović politički angažirati? Na to od nje nismo dobili odgovor, ali zato dobar dio članova HDZ-a zadnja dva dana govori upravo o njoj kao novoj predsjednici stranke. Naime, o tome se još počelo govoriti prije više od godinu dana, kad su HDZ-ovci prvi put krenuli s pričama o njoj kao mogućoj predsjednici HDZ-a. Nakon poraza od Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima te su se priče ponovno zavrtjele. I to možda i više nego prije, pišu 24 sata.

– Ona bi bila dobra predsjednica HDZ-a. Znala bi kako ujediniti centar i desnicu, bila bi senzibilizirana za sve članove i bila bi među članovima HDZ-a. Definitivno bi bila predsjednica HDZ-a iz naroda, ne bi bila distancirana – govori nam sugovornik blizak ekipi koja podržava Kolindu Grabar Kitarović. Prije nekoliko dana do 24sata je stigla informacija kako se predsjednica na odlasku našla na večeri s Milijanom Brkićem i Ivanom Penavom te da se tu stvorila ideja da se kandidira na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Datum izbora je, doduše, nepoznat, ali Grabar Kitarović će se, ako se odluči na takav potez, moći odmoriti kako bi svježa i odmorna ušla u političku utrku. Vremena joj daje i sam šef stranke Plenković koji raspravu o unutarstranačkim izborima nije potegao na prvom predsjedništvu i nacionalnom vijeću HDZ-a nakon drugog kruga predsjedničkih izbora. Čak se spominje i odgoda…

Kandidatura Kolinde Grabar Kitarović na unutarstranačkim izborima definitivno bi unijela nemir među ostale izazivače.

 

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina