Posrnuli Gazda hvali Miroslava Škoru i predsjednika Zorana Milanovića: Tvrdi da teško živi u dvorcu

Posrnuli Gazda hvali Miroslava Škoru i predsjednika Zorana Milanovića: Tvrdi da teško živi u dvorcu

Dvije godine od otvaranja istrage protiv nekad najmoćnijeg hrvatskog poduzetnika – Ivice Todorića, od optužnice još ni traga. Iako je županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu probilo sve rokove, sankcija za njih nema.  Na istragu protiv njega državno odvjetništvo dosad je potrošilo tri milijuna kuna. Što na sve kaže i od čega sada živi Ivica Todorić?

Okružen spisima, u Kulmerovim dvorima Ivica Todorić već tri godine prikuplja papire kako bi dokazao da su mu nezakonito oteli tvrtku, javlja RTL.

Mnogi se sjećaju onih vaših izjava iz Londona, rekli ste sami da niste ukrali ni jedan jedini euro. Kako vi danas živite? Spomenuli ste tada da živite sa 20 funti?

“Teško, mislim, pomažu nam obitelj i prijatelji, ne trošimo mi sad ne znam kakav novac za što. Živimo teško, ali veselo, jer pazite ja ću kad se rasvijetli ovo dovesti novi duh u ove prostore, u ovu Hrvatsku, ne mogu vam reći kako se veselim što sam napravio, do kud sam došao i kako sam raskrinkao jednu kriminalnu organizaciju“, kazao je Todorić.

Kulmerovi dvori, dok je bio u Londonu, jedno vrijeme su se i iznajmljivali za vjenčanja, press konferencije i ostala događanja.

Iznajmljuju li se i dalje Kulmerovi dvori?

“To je kćer moja dok mene nije bilo, snalazila se jadna da preživi”, pojasnio je nekad najmoćniji Hrvat.

Što obitelj, supruga i djeca kažu na sve?

“A čujte, njima nije ugodno, još je pritisak svega, dok se sve ne rasvijetli nije ugodno.”

Ivica Todorić za sve što se događa otpočetka krivi premijera Andreja Plenkovića i ljude kojima se okružio. Više vjeruje u Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.

“Škoro navodno osniva stranku. Imat će između pet i deset posto više od HDZ-a. Nema HDZ-a, nema… Dok je Plenković samo ide dolje, đaba, može biti tko god šta hoće, ali sigurno, barem se nadam, imam iskustva djelomično s gospodinom Milanovićem da je to jedan ozbiljan čovjek. Puno je toga prošao, i siguran sam, a to je ono što je rekao, da će se držati Ustava”, izrazio je nadanja Todorić.

odorić vjeruje i kako ovo nije njegov kraj.

Vjerujete li da ponovno možete biti najjači gospodarstvenik u Hrvatskoj?

“Aposlutno vjerujem! Pazite, ja jednostavno te vještine znam. Od pepela sam stvorio svjetski ozbiljne kompanije. Ja sam najveći borac protiv korupcije ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe, razumijete”, izjavio je na kraju priče optuženi bivši vlasnik Agrokora.

Sve će to Ivica Todorić morati dokazati i na sudu. Ako optužnica bude podignuta.

Foto: Screenshot/RTL