Milanovićev sin Jakov radi još jedan posao: Je li posao na televiziji dobio “preko veze”

Milanovićev sin Jakov radi još jedan posao: Je li posao na televiziji  dobio “preko veze”

Javnost je posljednjih dana saznala da je Milanovićev stariji sin Ante Jakov, koji je završio trogodišnji studij u Nizozemskoj, počeo honorarno raditi kao zagrebački dopisnik Televizije Jadran sa sjedištem u Splitu.

Ali, nije to bilo nešto što je Milanovićev sin planirao i dugoročno se nema ambicija baviti novinarstvom. Kako doznajemo, mlađi Milanović se gotovo preko noći našao u toj ulozi, nakon što je dotadašnja dopisnica Televizije Jadran zaključila da joj se, zbog niskog honorara, ne isplati svaki dan iz Ivanić-Grada putovati u Zagreb.

Ante Jakov je, inače, zaposlen u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu, a ovaj ulazak u televizijske vode vjerojatno mu predstavlja tek prolaznu avanturu, jedno zanimljivo životno iskustvo, javlja Novi list.

Međutim, naprasan  prekid novinarske karijere može se povezati i s negativnim komentarima o vlasniku  TV Jadrana koji je  i bivši poslovni partner novoizabranog predsjednika  Zorana Milanovića.

Vlasnik TV Jadrana je splitski poduzetnik Stipe Latković, inače poslovni partner Zorana Milanovića i kum bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Na jednom od sučeljavanja Milanović se pohvalio da je pružao konzultantske usluge i tvrtki iz Šestanovca koja se bavi proizvodnjom obuće. Riječ je o Latkovićevoj “Splićanka – Obući”, koja stoji iza poznatog brenda medicinske obuće Dr. Luigi. Tvrtka je nedavno izgubila 18 godina dugi sudski spor s Općinom Šestanovac oko Općinskog doma koji je tijekom privatizacije došao u Latkovićeve ruke.

U široj javnosti Latković se spominjao po bespravnoj gradnji kod Omiša. Njegova građevinska tvrtka je u uvali Veliko žalo na Vruji, u zaštićenoj zoni na potezu između Omiša i Makarske, bez potrebnih dozvola sagradila mul dug devet metara. Nakon što je dobio zabranu građevinske inspekcije, na istoj je lokaciji sagradio i drugi mul. Pa onda, opet bez dozvola, i lukobran, objekte Vruje Resorta i vodospremu.

Foto: Facebook