Muškarac umro u policiji: Što se dogodilo

Muškarac umro u policiji: Što se dogodilo

Policajci su u srijedu u 8.50 sati na temelju kaznene prijave zbog nasilja u obitelji i prijetnje, u Policijsku postaju Donja Stubica doveli bez uporabe sredstava prisile muškarca (48). Imao je 1,71 promila.

– Tijekom dana provodilo se kriminalističko istraživanje da bi tijekom večernjih sati, nakon obavljenog liječničkog pregleda i ponovnog alkotestiranja, osoba bila smještena u prostorije za zadržavanje u istoj policijskoj postaji jer je i dalje bila pod utjecajem alkohola od 0,98 promila – objavila je PU krapinsko-zagorska.

Noćas, oko 00.40 sati, dok su obilazili uhićenog šef smjene policijske postaje uočio je kako uhićeni ne daje znakove života te je pozvao Hitnu koja je unatoč pokušajima reanimacije, konstatirala smrt uhićenika. Nije bilo tragova nasilne smrti, javljaju 24 sata.

– Navedena prostorija je pod video nadzor, a službujući šef smjene osobu je posljednji put obišao u 00,20 sati kada je konstatirao da osoba spava (hrče). S ciljem utvrđivanja točnog uzroka smrti, mrtvo tijelo 48-godišnjaka je, uz popratnicu mrtvozornika, upućeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Nalaz o točnom uzroku smrti bit će dostupan u roku od 3 do 4 tjedna, a preliminarni nalaz navodi da se radi o prirodnoj smrti bez tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt – objavila je policija.

Na slici: Ilustracija

Foto: Damir Senčar/Hina