Plenković se pridružio Milanoviću: Oštro osuđuje paljenje imotskog krnje

Plenković se pridružio Milanoviću: Oštro osuđuje paljenje imotskog krnje

Vlada je u ponedjeljak osudila spaljivanje »krnje« u Imotskom u liku lutaka koje predstavljaju istospolni par s djetetom, poručivši da nije karnavelaski duh i satira kad se »sudi« predstavnicima manjina u hrvatskom društvu, niti je to tradicionalno i zabavno, niti u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti.

»Tradicionalno spaljivanje karnevalske ‘krnje’ obično se sastojalo u svojevrsnoj duhovitoj i podrugljivoj kritici raznim događanjima u hrvatskom društvu.

Takav karnevalski duh može ostati u okvirima satire kad se ‘sudi’ onima koji su na poziciji vlasti, poput predsjednika države, predsjednika Vlade ili gradonačelnika i drugih političara, a nipošto ne onima koji su predstavnici različitih manjina u hrvatskom društvu. To nije tradicionalno, ni zabavno, niti je u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti. Stoga taj čin osuđujemo«, poručuju iz Vlade.

Naš pristup je da se odupiremo svakoj vrsti govora mržnje i agresije – političke, ideološke, verbalne i fizičke, kao i svakom činu koji vrijeđa osjećaje hrvatskog naroda i pridonosi podjelama u društvu, dodaju iz Banskih dvora u odgovoru koji je na Hinin upit poslao glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Foto: Braco Ćosić/Hina

Facebook Comments