Poduzetnici traže od Plenkovića: Smijenite nesposobnog ministra Horvata. Treba nam krizni stožer za gospodarstvo

Poduzetnici traže od Plenkovića: Smijenite nesposobnog ministra Horvata. Treba nam krizni stožer za gospodarstvo

Koordinacija Incijiative Glas Poduzetnika jutros je, nakon jučerašnjih objava mjera za pomoć gospodarstvu i naknadnih istupa u javnosti ministra Darka Horvata i mnogih relevantnih stručnjaka, zatražila od premijera razrješenje ministra Darka Horvata i osnivanje Kriznog stožera za gospodarstvo.

Donosimo njihovo pismo premijeru Andreju Plenkoviću:

“Poštovani Predsjedniče Vlade,

Inicijativa Glas Poduzetnika je u nekoliko dana okupila više od 60.000 poduzetnika i naših zaposlenika, obrtnika i slobodnih zanimanja.

Već tjedan dan komuniciramo kako smatramo da su mjere koje su donesene za pomoć gospodarstvu nedovoljne i da će rezultirati valom otkaza. Po jučerašnjim i današnjim reakcijama medija možete vidjeti da smo bili u pravu.

Ministar Horvat  je donošenjem ovih mjera, odbijanjem prijedloga naše inicijative i svih relevantnih poslovnih udruga i stručnjaka o nužnosti otpisa poreza i doprinosa, te neprimjerenim izjavama u javnosti, pokazao da  nije kompetentan upravljati svojim resorom u kriznoj situaciji i da ne zastupa interese hrvatskog gospodarstva i društva u cijelosti. Trebamo ministra koji će se za gospodarstvenike zalagati na jednak način kako se ministar Beroš zalaže za zdravlje.

Ovim putem tražimo da hitno razriješite ministra Horvata, postavite sposobnog ministra gospodarstva i hitno osnujete Gospodarski krizni stožer u kojem moraju biti i predstavnici poduzetnika i ekonomske struke.”

U ime Inicijative Glas Poduzetnika pismo su potpisali Hrvoje Bujas, Dražen Oreščanin,Berislav Marszalek i Gordana Fabijanić.

Foto: Damir Senčar/Hina