Predsjednica Kolinda ne želi ponoviti Plenkovićevu grešku: Hoće li Stier osigurati glasove desnice?

Predsjednica Kolinda ne želi ponoviti Plenkovićevu grešku: Hoće li Stier osigurati glasove desnice?

Predsjednica Hrvatske Kolida Grabar-Kitarović neće objaviti svoju kandidaturu za predsjedničke izbore prije Dana državnosti 25. lipnja, a njeni suradnici žele u kampanji obuhvatiti sve frakcije HDZ-a, piše u srijedu Večernji list.

“Planiramo obuhvatiti sve frakcije HDZ-a, i desne i lijeve. Svakako računamo na HDZ-ove šefove županijskih organizacija ili gradonačelnike kao i ostale dužnosnike koji imaju utjecaj na terenu i na HDZ-ovo članstvo. U tom kontekstu zanimljiv nam je i Davor Ivo Stier koji je s predsjednicom u dobrim odnosima, a ima i utjecaja na desnije i konzervativno tijelo”, rekao je za Večernji list izvor iz kruga predsjednice RH.

U krugu Davora Ive Stiera ističu kako predsjednica (barem još) s njim nije razgovarala o njegovu konkretnom angažmanu, ali poručuju da on svakako podržava sadašnju predsjednicu u kandidaturi za drugi mandat.

Suradnici Kolinde Grabar-Kitarović smatraju da se Zoran Milanović prerano kandidirao i da je promašio sa sloganom “predsjednik s karakterom” jer njegov karakter njegov je najveći problem.

Miroslava Škoru drže ozbiljnim kandidatom, ali uz “Milanovićevu pomoć” predsjednicu vide kao pobjednicu predsjedničkih izbora, piše Večernji list u srijedu .

Foto: N1